·232 syf.··Beğendi
···Okunma: 01 Mart 2026 11:46 Kitabın daha ilk sayfasından, hatta ilk cümlesinden fark ettim ki bu okunacak değil içine girilip üçüncü bir göz gibi yaşanıp, hissedilecek bir kitap. Neler olacağına, nelerin yaşanacağına o kadar merak duydum ki kitabı gerçekten elimden bırakamadım.
Son derece kaliteli, güzel ve kusursuz bir kitaptı diyebilirim gerçekten. Her türlü duyguyu, her türlü hissi tattım okurken. Karakterlerin her biri öyle incelikli tasarlanmış ki iyilikler de kötülükler de bütün duygularıyla birlikte içime işledi ve hepsini yaşadım. Katya, Paul, anlatıcımız Jean-Marc Montjean, Mr. Treville, Doktor Gros hepsinin kendi içlerindeki büyük hikayeleri çok özel ve önemliydi. Üstelik gerçekten de kapak yazısında belirtildiği gibi hem soluk soluğa hem şok bir son, hem de kusursuz derecede katlanılamayacak kadar büyük bir acı.
Böylesi kaliteli kitaplara her zaman denk gelemiyorum ama geldiğinde de değerini bilmek ve okurken içinde onu özümsemek gerektiğini düşünüyorum. Bu kitap benim için böyleydi, dolayısıyla sizlere de kesinlikle önerimdir.