İki yıl önce tek gece. Cadılar bayramında bir Kırmızı Başlıklı Kız, bir Kaptan Amerika. Tüm gece süren sohbet, kendi yollarına gideceklerini bilinci içinde ve birbirleri üzerinde derin izler bırakarak.
İki yıl sonra Aaliyah yani Kırmızı kendi düğününde terk edilirken yanında Connor yani Kaptan ona destek olacaktır.
Bir editör ve bir emlak zengini, geçmişte tek gece de birbirlerinin hayatlarına dokunmuş arkadaşlar şimdi ise geçmişin travmaları eşliğinde kurulan bir gelecek.
Öncelikle kitabın kurgu olduğunu unutmayalım ve bence yazar okuyucusuna umut vermek istemiş. Çünkü gerçekte Aaliyah'ın hastalığına sahip insanlar her zaman mutlu sona kavuşamazlar. Yada Connor'in annesi gibi iyileşemiyor. Bir de kitapta bir kaç mantık hatası var. Fakat okurken bana verdiği hissi sevdim. Umut, değerli hissetme, zorlukların üzerine gitme, değer verdiğin şeyleri korumak gibi.
Romantik bir kurgu için benim ihtiyacımı karşıladı. Karakterlerin birbirlerini okuma kısmı ütopik olsa da ben bu kısımları da sevdim. Biraz fazla kişisel gelişim hissi verse de sevdim. Ki genelde NLP den hoşlanmam. O son sahneler beni her açıdan tatmin etti.
Tüm beklentilerinizi bir kenara bırakırsanız güzel bir okuma olacaktır.
Spoiler
Aaliyah'in geçmişi, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi şahane. Hastalığı ile yüzleşmesi de. Sadece bir aileye sahip olmak için Jason gibi biri ile olmak istemesi... Açıkçası empati kurabiliyorum. Fakat Marie karakteri hiçbir sempatimi hak etmiyor ki kitapta yine de Aaliyah o son konuşmada yumuşak kalbini konuşturdu.
Kitapta ki en kötü karakterler açık ara Walter ile Jason olduğu ise kesin.
Grant ve bir çeyreklik hikayesi de unutulmazlar arasında olacak.
Connor ise hastalığı öğrenip Aaliyah'ı terk ettiği sahne ise beklediğim sahne oldugu için şaşırmadım. Zaten hastane sahnelerinde kendini affettirdi.
Kitapta Damian'i çok sevdim. Sanırım bir sonraki kitapta onu okuyacağız.
Doğu IşıklarıBrittainy C. Cherry
Doğu IşıklarıBrittainy C. Cherry · Martı Yayınları · 2025433 okunma