2018 15. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2018 14:09
İstanbullu şiir aşığı Piraye'nin Diyarbakır'a gelin gitme hikayesidir kendisi. Oldukça özgürlüğüne düşkün, dik başlı olan Piraye, üniversite yıllarında bir çok evlenme teklifi alır ancak kendisi Haşim'i kabul eder. Hemde Diyarbakırda ağa olan Haşim'i. Kitabın ilk sayfalarından itibaren zaman atlamalarının çok fazla olması dikkatinizi çekiyor. Bu beni biraz rahatsız etmişti ancak kitabın sonuna yaklaştığınızda neden ilk sayfalardaki zaman atlamaların bu kadar çok olduğunu kavrayabiliyorsunuz. Çünkü asıl anlatılmak istenen zaman ortalardan itibaren başlıyor,  bunun içinde baştaki kısımlar kısa tutulmuş. Bir kopukluk söz konusu muydu? Hayır. Geride sizi merakta bırakacak tek bir nokta dahi yoktu. Kitabımız oldukça sürükleyici ve merak uyandırıcı. Çünkü İstanbuldan kalkıp Diyarbakır'a gelen Piraye'nin oranın adetlerini, geleneklerini keşfetmesine ve nasıl uyum sağlamaya başladığına tanık oluyorsunuz. Ve acaba ben bu durumda olsam ne yapardım? diye düşünmeden yapamıyorsunuz. Sonu oldukça hüzünlü biten bu kitabı oldukça sevdim. 'Sonu böyle bitmese miydi acaba' diye çok düşündüm. Ama yazar bu konuda çok iyi bir nokta atışı da yapmış." Kitabın sonu bu şekilde bitebilir ancak siz kendi iç dünyanızda kitabı devam ettirebilirsiniz." diyor yazar. Bu kitabı seçme nedenim Canan Tan'ın kalemini sevdiğim içindi. Yazar beni yine yanıltmadı ve oldukça güzel bir eser daha kaleme almış. Yazarın dili sade olmakla beraber sürüp giden bir anlatımı mevcut. Biraz okuyayım diyerek başlıyorsunuz ancak anlamadan çoktan sayfalarca okumuşsunuzdur bile. Kısacası sizi Piraye ve Haşim'in nasıl zorluklara göğüs gerdiğini, onlara neler olduğunu öğrenmeye davet ediyorum. Okuyun, okutturun..
PirayeCanan Tan · Altın Kitaplar · 201350,4bin okunma