Kâbede hacılar "hû" demez. Kabede gerçek hacılar "lebbeyk" der. Dinimi bulandıran tüm bid'atlerden Allaha sığınırım. Hû diye bir zikir yoktur. Allah (cc) Hû diye bir ismi de yoktur. Çocuklarımıza Allahı tanıtırken Esmaul husnadan yardım alalım lütfen.
Din
3.693 Gösterim
Bu bir bidat değildir Kabe’de hacılar lebbeyde derler huallah da derler bunda bir sakınca göremiyorum. Şekle değil de öze odaklanırsak daha sağlıklı ilerleriz diye düşünüyorum.. 🙏🏻🌸
Allah İslam'ı Bu bakış açılarından korusun kardeşim, Rabbim bir yol açmış İslam'ı yayacak ona bile Kulp bulacak şeyler arıyorlar
Kur’an’da “Hû” kelimesi Allah için geçer. Hüvallâhüllezi… (Haşr 22) Buradaki “Hüve” = “O” demektir ve Allah’ı işaret eder.
Tasavvuf geleneğinde ise Hû kelimesi, Allah’ı işaret eden zamir olarak kullanılır. Yani O (Allah) anlamında bir zikir ifadesidir. Özellikle bazı tarikatlarda Allah ismi yerine ya da onunla birlikte Hû denilerek zikir yapılır.
Adam tüm dünyanın Allah demesine vesile oldu ve senin takıldığın nokta burası mı ? Kimse kâbeye gidip hû demeyecek yine lebbeyk diyecek ama sen bu olumsuzluk ile gidersen aklına hû gelecek lebbeyk değil. Psikoz olmaya gerek yok kendine iyi davran ;)
Kalimerova
“Hû” kelimesi İslam’da vardır (Kur’an’da geçer). Ama “Hû”yu tek başına özel bir zikir olarak Peygamberimizden gelen sahih bir uygulama yoktur. Bu yüzden bazı âlimler bunu bid’at olarak görür, “Hû” zikri sahih hadislerde özel bir zikir kalıbı olarak geçmez; daha çok tasavvufî bir uygulamadır.(yani bidaattir) Hadislerde Peygamber Efendimiz ﷺ’in “Hû”yu tek başına özel bir zikir olarak öğrettiğine dair de sahih bir rivayet yoktur. Bu yüzden bazı âlimler: “Sünnette sabit olmayan bir zikir kalıbını ibadet şekline dönüştürmek doğru değildir” demiştir.