·472 syf.····Okunma: 02 Mart 2026 18:11 Julian ve Dahlia aileleri komşu ve yakın arkadaş olan, küçüklüklerinden beri rekabet halinde olan iki arkadaştır. Sürekli birbirlerini zorlar, meydan okuyup birbirlerine eşek şakaları yaparlar. Üniversitede aynı okula gidince tam aralarında birşeyler olacakken Julian babasını kaybeder. Annesinin depresyona girmesi, 20 yaşında babasının şirketi üzerine kalmasıyla Julian üzüntüden kendinini geri çeker ve Dahlia’yı yarı yolda bırakır, kendinden uzaklaştırır.
Akıllı kızımız Dahlia da hemen gider teselli namına Julian’ın oda arkadaşıyla sevgili olur.. Aferin kızıma çok erdemli bir hareket ‘) Oliver ile 7 yıl birlikte olurlar Dahlia artık başka bir yerde yaşamına devam ediyordur ve nişanlandıktan sonra oliverın zengin ailesi tarafından evlilik sözleşmesi imzalatılır ve sağlık taramasına girmesi istenir. Sağlık taramasında çocuk sahibi olamayacağı ortaya çıkan Dahlia Nişanlısı tarafından terk edilince, depresyona girip kafa dinlemek amacıyla memleketine gider ve seneler sonra Julian ile karşılaşır.
Öncelikle enemies to lovers tropu ile pazarlanan kitabın enemies kısmını göremiyoruz. Birbirine laf sokan ve dil uzatan iki kişi düşman değildir. Dahlia karakterinin bir derinliği yoktu ne istediğini bilmeyen şımarık bir kadınken, Julian ise tam bir ezikti. Anası desen sürekli birileriyle baş göz etmeye çalışıyor falan aynen canım.. İki karakter de birbirinden vasattı. Özellikle Julianın bu kadar anacı bir oğlan olması bunun da ayy ne kadar tatlı diye karşılanması falan.. boğdu resmen okurken.
Dümdüz bir romantik kitap, ne olay var ne tartışma var ne ayrılık var. Birbirlerini gördükleri andan itibaren ikisi de duygularının farkında zaten kitaba bağlayan bir olay yoktu çok zorlandım okurken akmadı. Julianın sürekli kadının peşinden koşması çok ezikçeydi. Yani insan bir sorar anasını sen neden hemen gidip benim oda arkadaşımla sevgili oldun diye bu kadar da geniş olma biraz gururun olsun. Ahahha bu arada kitapta sürekli Julianın ne kadar gururlu birisi olduğuna değiniliyor lol.
Ben sevmedim açıkçası smut sahneleri bile kötüydü bana işlemedi o yüzden öneremeyeceğim bu kitabı üzgünüm