2026 6. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 00:00
Bittiğinden beri bir boşluktayım adeta. Ne kadar çok çabalasam da bitirdim 2 haftada ve şu an garip hissediyorum. Çok daha fazla karakter, karakterlerin sahip olduğu daha çeşitli yetenekler, konuşmalara serpiştirilen birçok konudan bilgi deryası ile akıp gitti. Kitabı hiç bırakmak istemedim. Anlatmak için lügatımda uygun sözcükleri barındırdığıma inanmıyorum. Yine de bir şeyler karalamaya çalışacağım. Olasılıksız'la eşdeğer bir noktada kesinlikle benim için. Uzun soluklu olduğu için belki de daha üst segmentte. Zaman atlamaları o kadar kararındaydı ki heyecanı hem diri tutuyordu hem de dozunda kafa karıştırıyordu. Her bakımdan harikaydı kısacası. Çok büyük bölümünde birleştirememiştim karakterleri ve olacakları. Valentinus beklediğimden daha farklı bir amaca sahipmiş mesela. Olasılıksız gibi tekrar tekrar okunacak bir kitap değil bence çünkü daha çok kurgusallık barındırıyor ama bu şaheser olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kitapta adı geçen birçok kavramı kesinlikle araştıracağım. Sinestezi gibi... Saygıyla eğiliyorum. Bu kadar.
EmpatiAdam Fawer · April Yayıncılık · 202337bin okunma