2026 1. kitabı
Okunma: 03 Mart 2026 01:43
Bu kitabın yazarları ortaya harika bir araştırma ürünü çıkarmışlar. İncelemeyi objektif yazmak lazım. Gençlik yıllarında ülkücüler arasında kısa sürede sevilen, sayılan, saygı duyulan bir insan olup sivrilmesi, birçok cinayetin planlı yapılıp bu cinayetlerin azmettiricisi olması, Bahçelievler katliamından (7 TİP’li genç) sonraki yurtdışında sahte pasaportlarla sürdürdüğü kaçak hayatı, yurtdışındayken uyuşturucu kaçakçılığından yargılanıp kaçması, sürekli sahte kimliklerle işlerini halledip üzerinde birçok isme ait kayıtlı telefon hatları olup kullanması, yeraltı dünyasından olsun derin devletten olsun emniyetten olsun önemli kişilerle münasebetinin olması, Papa suikastinde ve Abdi İpekçi cinayetlerinde isminin geçmesinden (cinayeti işleyen M. Ağca’yı birçok yerde sakladı) dolayı sürekli aranması, sırf ajan olmak için Kosta Rika’da anti-terör eğitimleri alıp Ermeni terör örgütü ASALA’ya karşı yürüttüğü faaliyetler, bazen MİT’in emriyle bazen de gayriresmî olarak vazifelerde bulunması, yıllar sonra Türkiye’ye dönmesi ve o malum Susurluk kazasının ardından kafalarda soru işaretlerinin oluşmasıyla açıklığa kavuşamayan iddialar ve devlet-siyaset-mafya üçlü ilişkilerinin ortaya çıkması… Ve Çatlı’nın şu sözüyle incelemeyi bitiriyorum : Yakarım şu dünyada tek Türk’ü ezdirmem, Allah şahidim olsun sizi bu sokaklarda rahat gezdirmem.
Reis: Gladio'nun Türk TetikçisiSoner Yalçın · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20212,718 okunma