2026 80. kitabı
Okunma: 03 Mart 2026 15:02
Zaman nedir? Aziz Augustinus "kimse sormadığında bildiğim, açıklamam istendiğinde ise bilmediğim bir soru "dermiş. Geçmiş yoksa ve gelecekte geçmişin içindeyse yani zaman şimdi ile sınırlıysa ,bizler de o tek anın içine kısılıp kalmış mahkumlarız demektir. Tıpkı burada olduğu gibi belki de zaman geçmiyordur da biz geçiyor sanıyoruzdur... Tesla ya göre ise dünyanın manyetik alanında gizli geçitler, gizli portallar var ve çeşitli zamanlar arasında geçiş yapılabilir. Bazen olurya ben bu anı daha önce yaşamıştım deriz ,deja vu olmak .. Bu kitapta biraz daha farklı ilerliyor akış.2003 yılındayız önce. Zafer ve Hakan çocukluk arkadaşları Hep beraber vakit geçirmişler. Yetişkin olduklarında Hakan ortadan kayboluyor. Seneler sonra bir gün arıyor Zafer i .Zafer dedesinin antikalarla dolu aile evinde yaşıyor tek başına. Hakanın öldüğünü düşünüyor herkes .Seneler sonra çıkıp geldiğinde Tayland da oldugunu söylüyor. Zambak adli kadınla da havaalanında tanışıp beraber geldiklerini ,kadının antika sevdiği için Zafer in evini çok merak ettiğini söylüyor ve Zafer kabul ediyor . Sonra 1970 lere gidiyoruz .Dylan Thomas Antakyaĺı babası Antakya dan oldugu için İstanbula geliyor .Zambak ı görür görmez ondan çok hoşlanıyor. Antkacı Yakup un dükkanında bir kristal kolye görüyor. Bu kolyenin tılsımı ve sırları olduğunu öğreniyor. Onu takan zamanlar arasında geçiş yapabiliyor .Yakup daha önce bunu yaşamış. Dylan da istiyor çünkü o kendini arıyor aslında. İstemeyerek de olsa Zambak da takılıyor peşine. Ve 1478 yılının İstanbul'una gidiyorlar . Zambak orda esir düşüyor ama Dylan geri gelebiliyor .Kristali bulan Hakan ve Yusuf da o zamana geçiyor. Kolye harici ,Antikacı Yakup un dükkanının altında bulunan dehlizde zamanlar arasında geçiş portalı.Ve diğer zamana gidenlerin orda mutlaka bir kopyası var .Ama bu insanlar iyi mi ? Kötü mü acaba ? Yüzleri değişmeden, sesleri değişmeden farklı bir zamanda ,kendinin bir kopyasıyla karşılaşmak nasıl olurdu ?Dylan bir sonraki gittiğinde Istanbulun Fethi ne şahit oluyor mesela . Zaman akıp gidiyor mu ?yoksa her şey bir yanılsama mı?Şimdi de kendi hayatımızı mı yaşıyoruz?başka birinin mi? Mesela böyle bir şansınız olsaydı hangi zamana gitmek isterdiniz ?ya da hangi olaya tanıklık etmek isterdiniz ? Harika bir kalem ve sürükleyici bir anlatımla karşılaştım. Kitapla kalın dostlar. .. Bir Başka Sen Betül Kılıç
Bir Başka SenBetül Kılıç · Gutenberg Yayınevi · 20269 okunma