2026 50. kitabı
Jack Daimon: The Fall #okudumbitti Benim için etkisi kolay kolay geçmeyecek kitaplardan biri oldu. Daha ilk sayfalardan itibaren o karanlık, boğucu ve tekinsiz atmosferin içine çekildim. Jack’in sevdiği kadını kurtarmak uğruna verdiği o çaresiz karar, hikâyeyi sadece bir gerilim hikâyesi olmaktan çıkarıp çok daha derin ve sarsıcı bir yere taşıyor. Çünkü burada yalnızca bir deneyin ya da bir kaçışın hikâyesi yok; aynı zamanda insanın kendi zihniyle, geçmişiyle ve içindeki karanlıkla yüzleşmesi var. Okurken ben de Jack’le birlikte neyin gerçek, neyin zihninin ona oynadığı bir oyun olduğunu sorguladım. North Brother Adası’nın o kapalı, soğuk ve huzursuz eden atmosferi çok iyi yansıtılmış. Sayfalar ilerledikçe sadece olayların nasıl ilerleyeceğini değil, Jack’in aslında kim olduğunu ve içinde büyüyen karanlığın kaynağını da daha çok merak etmeye başlıyorsunuz. Yazarın kalemini ilk kez bu kitapla tanıdım ve gerçekten çok sevdim. Anlatım akıcı ama verdiği his asla hafif değil. Özellikle psikolojik gerilimi adım adım yükseltmesi ve karakterin iç dünyasını okura hissettirebilmesi bence kitabın en güçlü yanlarından biri. Bazı sahnelerde tempo yükseliyor, bazı sahnelerde ise sessiz ama içe işleyen bir tedirginlik hâkim oluyor. Bu denge de kitabı daha etkileyici hale getiriyor. Benim için en çarpıcı taraflardan biri de kötülüğün tek bir yerde durmamasıydı. Bazen bir deneyde, bazen geçmişin izlerinde, bazen de insanın kendi içinde karşımıza çıkıyor. Bu yüzden okurken sadece merak etmiyorsunuz; aynı zamanda karakterin yaşadıkları üzerine düşünmeden de edemiyorsunuz. Hikâye ilerledikçe gerilimle birlikte zihinsel ve duygusal ağırlık da artıyor. Finale doğru yükselen tempo da çok başarılıydı. Kitap bittiğinde geriye sadece olaylar değil, insanın içinde kalan bir huzursuzluk ve uzun süre dağılmayan bir etki kalıyor. Ben böyle, son sayfası bitse bile etkisi devam eden kitapları çok seviyorum. Gerilim, psikolojik çözülme ve karanlık atmosfer sevenlerin bence mutlaka şans vermesi gereken bir kitap. Bu arada bu kitabı @burcununseckileri vesilesiyle okudum; iyi ki de okumuşum. #JackDaimonTheFall #burcununseckileriileokuyoruz #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri
Jack DaimonBurak Ünal · Mythos Kitap · 20257 okunma