2025 47. kitabı
Okunma: 08 Mart 2025 13:14
Jules Verne'in Zacharius Usta'ya "nabız ölçen saatler" den bahsettirerek günümüzün akıllı saatlerine selam çaktığı kitabıdır. Kitabın içeriğine gelecek olursak oldukça rasyonel başlayan kitap mistik, fantastik bir şekilde sona eriyor. Abartarak söylemem gerekirse kitabın sonlarına doğru kendimi Sihirli Annem evreninde gibi hissettim. Şatolar, keşişler, büyüler, karanlık ormanlar vs...Kitapta verilmek istenen mesajların kör göze parmak şekilde alenen aktarılması da eserin olumsuz yanlarından biriydi. Eserin benim açımdan en güzel tarafıysa akıcı bir dile sahip olmasıydı. Bunun için de yazarı ve çevirmeni ayrı ayrı tebrik etmek gerekiyor. Jules Verne
Zacharius UstaJules Verne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202124,9bin okunma
Eğer bu kitabı fantastik bulduysanız Wilhelm Storitz'in Sırrı'nı okumanızı tavsiye etmiyorum. Maalesef bu kitap da bu şekilde fantastik ve uç, Jules Verne'ye yakıştıramadım. Ayrıca Zacharius Usta'nın bir başka kusuru da, kızını sevmediği bir adamla evlendirmek istemesi. Yazarın gereksiz bir duygu gösterisi gibi geldi