Kısa bir okur yorumu...
2026 6. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 18:23
YEŞİL PERİ GECESİ - AYFER TUNÇ Kitaba ne bekleyeceğimi bilmeyerek başladım açıkçası. Daha önce hiç Ayfer Tunç okumamıştım ve dili hakkında pek bir fikrim yoktu. Kitabın ilk başlarında okuyamacağımı düşünürken bir de baktım ki kitabı büyülenerek bitirmişim. Bence oldukça çarpıcı bir eserdi, Yeşil Peri Gecesi. Herkesin de zevk alarak okuyacağını düşünmüyorum. Çünkü kitap toplumsal pek çok sorunu dan diye çarpıyor yüzümüze. Soğuk su etkisi yapıyor. Benim için güzellik, kadının rolü vs. üzerine biraz daha kafa patlatma olanağı verdi, düşündürdü. Ki ben bir kitabı okuduktan sonra üstüne düşünmeyi tercih edenlerdenim. O yüzden etkilendim. Şebnem’in çocukluk travmasının, ebeveynlerinin tutumlarının hayatını nasıl bir noktaya getirdiğini okuyoruz kitapta. Ona yer yer kızsak da şöyle bir durup düşününce onu anlamamak işten bile değil. Toplumun güzel kadına bakışını, sınıf atlama arzusunu, çürümesini tüm detaylarıyla çok iyi anlatmış Ayfer Tunç. Benim için keyifli bir okuma yolculuğuydu. Ayfer Tunç’un diğer kitaplarını da okuma arzusu uyandırdı. Okumayı düşünen herkese tavsiye ederim, şimdiden keyifli okumalar. Ayfer Tunç Yeşil Peri Gecesi
2026 Okuma Raporları
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 201611,7bin okunma