2026 12. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 19:44
Kitapta ilk olarak, Türklerin kökeni ve tarihteki izlerinden, sonra Türk adından ve Göktürkler döneminden, Oğuzlardan, Uygurlardan, Türk toplumlarından ve Çin - Moğol etkilerinden, Türk’ün göçlerinden, etkilenip - etkilediğimiz kültür ve milletlerden son olarak da Türklerdeki devlet, töre ve kültür yapısından bahsetmektedir. Bilgiler gayet doğru geldi bana.Hatta bilmediğim detaylar da vardı.Ahmet Taşağıl hocamız çok güzel anlatmış ve Ahmet Yeşiltepe de çok güzel katkılar sunmuş. Okurken Orta Asya dediğimiz Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan vs. ülkelerin ne kadar değerli olduğunu ve oralarda atalarımızın yaşadığını bilmiş olmak çok güzel hissettirdi.Bu bölgelere seyehat etme isteğimi tetikledi. Oralara bir gün gitmek nasip olursa bu kitap sayesinden daha bilinçli olarak gideceğim.Çünkü nereleri gezeceğimi, Türk’ün izinin daha çok nerelerde olduğunu daha iyi biliyorum. Türkler yaşadıkları her yere kendi mücadeleci, savaşçı ruhunu, cesaretini götürmüşler.(Gurur duymamak elde değil.) Hindistan, İran, Kore ve zaten Orta Asya her yerde etkilerimiz mevcut.Günümüzde bile azınlık da olsa hiç ummadığınız yerlerde Türkler yaşıyor! İYİ Kİ TÜRK’ÜM Her Türk gencinin okuması gereken bir kitap. Tavsiyedir, kitapla ve sevgiyle kalın:)
Tarih
Türklerin DünyasıAhmet Taşağıl · Kronik Kitap · 202550 okunma