MAVİ
Fezile OLKANLI
“𝑩𝒖 𝒌𝒂𝒅𝒂𝒓 ç𝒐𝒌 ö𝒍ü𝒎ü𝒏 𝒐𝒍𝒅𝒖ğ𝒖 𝒃𝒊𝒓 𝒉𝒊𝒌â𝒚𝒆𝒅𝒆𝒏 ö𝒍ü𝒎𝒔ü𝒛 𝒂ş𝒌𝒍𝒂𝒓 çı𝒌𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒓 𝒎𝒊?”
Kalemini çok sevdiğim ve sıradışı hikâyeleriyle tüm eserlerini keyifle okuduğum Fezile Hanım’ın şimdilik (yeni eserleri dört gözle bekliyor olacağım🩵) son eseri olan 𝑴𝒂𝒗𝒊 ile sizlerleyim bugün de sayfa dostlarım. Hiç bilmediğimiz, duymadığımız bambaşka aşklara yelken açıyoruz 𝑴𝒂𝒗𝒊 ile, mas𝑴𝒂𝒗𝒊 bir yolculuğa çıkıyoruz birlikte.
Bir çok sevgilisi olmuş ama yaşadığı hiç bir ilişkide aradığı aşkı bulamamış olan Livia (Mavi), aşka olan inancını kaybetmek üzereyken tanımadığı bir adam kapısında belirir. Kapının diğer tarafından yabancının Livia’ya söyledikleri ise gerçek olamayacak kadar tuhaftır çünkü adının Sephtis olduğunu söyleyen o kişi aşka olan inancını tamamen kaybettiğinde ruhunu alacağını söylüyordur. Livia duyduklarına inanamaz ama Sephtis artık hayatındadır hatta rüyalarında bile o vardır.
Mert ise izin bile kullanmadan kendisini mesleğine adamış bir gazetecidir. Büyükannesini kaybettiğinde ise bütün emeklerini bir tarafa iterek kendisini eve kapatır ve neredeyse yazmayı unutma noktasına gelir. İçinde bulunduğu durumun neyse ki farkındadır da kendisini hayata döndürecek bir konu aramaya başlar. Tam da o sırada karşısına çıkan genç kadın ö.lümleri Mert bunalım uykusundan uyandırır. Birbiri ardına yakın zamanlarda ö.len kadınlardan birisi olan Nila, Mert’in rüyalarına girmeye başlar ve Mert’e bir ipucu gibi Livia’dan bahseder.
Livia’nın da Mert’in de hayatları gördükleri rüyalarla değişirken yolları da kesişir.
Kalbi durarak ölen kadınlar, Livia’nın hayatına esrarengiz bir biçimde giren Sephtis, Mert ile rüyasında konuşan Nila ve çok daha fazlası…
Çevirdiğiniz her sayfa ile tüm gizemler çözülecek ve aşka inanmaktan vezgeçmeyi asla düşünmeyeceksiniz.
Kesinlikle TAVSİYEMdir.
Sy: 202 MaviFezile Olkanlı