Kitabı ben 2 kez okudum,dizisini bir kez izledim ve sırada müzesi var..Bilen bilir Masumiyet müzesi hayranlığımı,bu kitap canlı gibi yaşıyor gibi..ve müzesi olan tek kitap.(Orhan Pamuk önce müzedeki eşyaları toplayıp sonra kitabı yazmış o yüzden olsa gerek eşyaların gerçekten ruhu var ve kitap gerçekten yaşıyor,yaşanıyor..)kitabın içinde de bir müze bileti var, müzeye gidiyorsunuz kitabınızla birlikte sonra mühürlüyorlar kitabı ve artık kitabınızda bu sevdaya dahil oluyor artık o kitapta yaşıyor şahit oluyor bu sevdaya sanki ve kitaptan sonra da diziyi yorumlamak istiyorum naçizane.
Kitabımızın ismi: Masumiyet Müzesi
Yazarımız: Orhan Pamuk (Türkiye’nin ilk ve tek Nobel Edebiyat ödüllü yazarı)
Kitabımız 2008 yılında yayınlanmış ve yayınlandığı günden itibaren en çok satanlar listesine girmiş bir aşk romanıdır.
Roman da 1970 ve 1980 yılları arasında İstanbul’da yaşayan Dokumacı ailesinin gelecek vaad eden oğulları Kemal Dokumacı ile onların uzak akrabaları olan tezgahtar kız Füsun Keskin’in yasak aşlarını anlatılır.
Bu aşk yasaktır çünkü Kemal zengin ailede burjuva kalıplarıyla büyümüş annesi ve babasının planlarına göre yaşamış 30 yaşında bir iş insanıdır ve kendisi gibi zengin burjuva,yurt dışında eğitim almış tanınmış bir aile kızı olan Sibel ile nişanlanmak üzeredir.
Nişandan yakın zaman önce Kemal Sibel’e hediye bir çanta almak üzere girdiği şanzelize butikte uzak akrabası Füsun’la karşılaşır ve herşey orada başlar.kemal önce etkilenir Füsun’un güzelliğinden sonra satın aldığı çanta sahte çıktığını için tekrar butiğe gelir ve Füsun’u merhamet apartmanına davet eder.birbirlerine aşık olurlar.
Zaman daralıyor nişan günü yaklaşıyordur ama Kemal oralı olmuyor Füsun acı çekiyordur.kemal Sibel’le nişanlı iken Füsun’la da ikişkisini devam ettireceğini düşünerek çok mutludur ancak Füsun bu duruma dayanamaz ortadan kaybolur aylarca.kemal bu süreçte avare olur perişan olur.
Aylar sonra Kemal babasını kaybedince Füsun başsağlığı için mektup gönderir Kemal bu sayede Füsun’un adresini bulur.sibel’den ayrılıp günlerce Füsunların evine konuk olmaya başlar.bu sırada da Füsun’un evlendiğini öğrenir.
Orhan PamukMasumiyet Müzesi