·208 syf.····Okunma: 22 Mayıs 2018 23:16 Harika bir kitap değil ama idealleri olan bir kişinin yarı gerçek yarı hayal gücünü ortaya koyduğu ufuk açan bir yapısı olan yer yer sıkan ama farklı açılarda sunan bir eser. Yazarı özellikle duruşuyla etkileyici bir kişilik din adamlarının genelde durağan olduğu bir yapıda sistemin çok fazla içinde ve çok fazla eleştirel yaklaşımlarla sivrilmiş ateşleyici biri. Mücadele eden adamların geride bıraktığı eserler mutlaka bir değer ifade edecektir. Finlandiya gerçekten de örnek alınabilecek bir ülke eğitimde her dönem zirvede olması ekonomisinin üretimle kuvvetli olması refah düzeyinin yüksek olması bulunduğu coğrafyaya nazaran hayret verici bir durum. Biz jeopolitik olarak ülkemizle sürekli gururlanıyoruz herkesin gözü burada diyoruz dört mevsimi yaşayan çoğu bitki türüne hayvan türüne değerli maden yataklarına sahip olan bir ülkede yaşıyoruz ama görüyoruz ki bizim zihinlerimiz çorak, fikirlerimiz değersiz, bağlarımız zayıf. Bu kadar imkana sahipken liseyi bitiren çocuk henüz bir şey üretmeden ülke için bir fidan dikmeden şartların kötülüğünden yurt dışına gitmekten bahsediyor gelin görün ki kardeşlerim insanlar kendi çabalarıyla oluşturdukları medeniyetlerine sizi boş yere ortak etmekten elbette ki kaçınacaklardır. Naçizane tavsiyem üretmek için çabalamak kendi değerlerimizi oluşturmak için istekli bir nesil oluşturmak için ortaya atılmamız gerektiğidir. İdeoloji, siyaset, vb. rant kapıları sizi kapıcı kılmaktan öteye geçirmeyecektir. Bugün Apple'ın sahip olduğu bütçe Türkiye'nin bütçesinin 80 katıysa bu bir çabanın sonucudur. Diğer bir deyişle bizim durağanlığımızın sonucudur. Bu site genelde öğretmenlere ev sahipliği yapıyor ve eğitimcinin öncelikli hedefi ülkesine faydalı üretebilecek bir nesil yetiştirmektir. Yoksa ayın 15'inde cebine giren 3000 lira için eğitimci olunmaz. Olunsa da onun adı başka bir şeydir. Son olarak : Gelecek asla pes etmeyenlerindir.