𝐁𝐑𝐀𝐍𝐃𝐄𝐍𝐁𝐔𝐑𝐆
Herkese Merhabalar...
Sizlere yazardan okuduğum üçüncü kitap ile geldim.
Evet yine karakterler çok fazlaydı.
Yine olaylar ve yerler çok fazlaydı.
Bu biraz benim okumamı ister istemez yavaşlatıyordu.
Ama yazar öyle bir konuyu bağlıyor öyle bir sona sürüklüyor ki son sayfalarda heyecan da artıyor.
Bir ömür daha ne ister.
Son vuruş son sayfalara kalıyor.
İlk başlarda sıkılacak gibi olup konuya hakim olma sürecini atlattıktan sonra sayfaların hızla çevrilmesi kaçınılmaz olur.
Bu kitapta da tam olarak öyle oluyor.
Tarihi kurgu ile harmanlanmış polisiye / gerilim sever misiniz?
Tarihte geçen olayları birleştirerek ve boşlukları da kurgu ile doldurarak roman yazmak deyince tabi ki yazarımız geliyor aklıma yine öyle bir kitap ile bizi buluşturuyor.
Peki Naziler ile ilgili kitapları okumayı sever misiniz?
Kitabımız Nazi ve İkinci Dünya Savaşı sonrası toparlanma sürecini ele alıyor.
Olaylar 91 yaşında olan Nicolas Tsarkin'e doktorlar tarafından özel bir hastanede iki günlük ömrü kaldığını öğrenmesi ve intihar etmesi ile başlıyor.
Ki bu intihar öncesi yakılan yok edilmek istenen çok şey vardır özenle yerine getiriyor.
Bu intiharı gazeteci Rudi Hernandez araştırıyor.
Ama kısa süre sonra intihar edilen odada sıcağı sıcağına olduğu o gün gelen telefon ve sonrasında buldukları onun da ölümü olur.
Üstelik yalnız da değildir bakımına yardım ettiği ön yedi yaşındaki genç kız Garcia'da onunla birlikte öldürülür.
Bir başka yerde başka bir aktivistin ölüm haberi de olunca Rudi'nin tıpkı kendisi gibi gazeteci olan kuzeni Erica olayı araştırmaya karar verir.
Bunun için de DSE'de uzman olan Avrupa'nın önemli güvenlik projelerinde çalışan Joseph Volkmann ile iletişime geçer.
İkili birlikte araştırmaya başlar.
Bulunan tek bir kare fotoğraf ile neler olabilir ki? Ahh neler olmaz ki...
Veee asıl hikaye ise buradan sonra başlar ki neler çıkar nerelere uzanır şaşıracaksınız...
Kitap sizi bekliyor.
#brandenburg #seldacacomments