Puan vermedi·296 syf.····Okunma: 05 Şubat 2026 08:55 Bildiğiniz gibi zaman, hiçbir şekilde geri alınamayan, biriktirilemeyen ve tekrarlanamayan bir kaynaktır. Müdahale etmemize izin vermez, ele avuca sığmaz ancak yeterince şanslıysak an’ı yaşayarak onu ölümsüzleştirmeyi başarmak mümkündür. Kim yeterince kıymetini biliyor ki; geçen zamanın, giden yaşamın, tükenen nefesin veya arkasından yorulmaksızın koşturduğumuz günlük hayat telaşlarımızın… Bilmiyoruz ve doğru yerde doğru şekilde davranmamışsak ellerimizden kayıp giden yaşamın kendisi oluyor. Sonra bir bakıyoruz ki iş işten geçmiş, yolu kaçırmışız ve artık geri dönmek için çok geç (!)
Yaşanmış geçmişle kafayı bozan karakterimizin yolu yine kendisini gibi geçmişte kaybolmuş bir ruh ile kesişir. En büyük arzuları ‘geçmiş klinikleri’ kurarak hafızasını yitirmeye mahkum hastaların, geçmişini aşamayan insanların veya nerede o eski zaman diyerek hasret çekenler için ‘zaman sığınakları’ kurmaktır ve bunu başarırlar da. Ancak insanoğlu neyi kontrol edebilmeyi başarmıştır ki sığınakların büyülü çılgınlığına kapılmamayı başarsınlar. Bilirsiniz, söz konusu insansa olaylar çığrından çıkmaya her zaman müsaittir. Geçmiş zamanın labirentine doğru yola çıkmaya hazırsanız buyurun, sığınaklarda size de yer var.
“Geçmiş, şimdiki zamandan temel bir konuda farklılık gösterir, asla tek yönde akmaz.”