Filmini izledim, hikayenin ne olduğunu az çok biliyorum nasılsa diye erteleyip durduğum efsane seri/kitaplardan birini nihayet okumuş bulunuyorum ve upuzuuun süren çelişkili kararsızlıklarımdan bir tanesi kuş oldu uçtu çok şükür.
Hobbit'ten bahsettiğimin farkında olduğumuza göre kötü yorum yapmamın mümkün olmadığını da hepimiz biliyoruzdur herhalde. Gerçi boş yere abartılan seri/kitaplar yok değil ama eminim hiç kimse okumasa dahi Hobbit ve Y.E. evreni hakkında bu şüpheye hiç düşmemiştir.
Hobbit tabi ki harika bir yolculuk yaşattı bana. Bence çok daha küçükken okumuş olsam çook daha severdim bu kitabı. Şimdi ise fantastik konusunda neredeyse bıkma aşamasına geçmiş biri olarak, hemen hemen her türlü yaratığı, her türlü miti, her türlü savaşı, yolculuğu ya da sihri birçok kez okumuş ve izlemiş olduğumdan kitabı sadece sevebildim. Eskiden olsa büyük ihtimalle evren gözümde büyür, büyür, büyürdü. Hayallerimin ne kadar küçük ve sınırlı olduğunu düşünüp bu kitabı yüceltmeden tek bir an geçirmezdim. Neyse ki filmler çocukluğuma denk geldiği için evrene bakış açım zaten aşağı yukarı bu seviyedeydi ama kitabı bu kadar geç okuduğum ve çocukken kitaplara olan ilgim çok ama çok az olduğu için üzülmeden de edemiyorum.
Neyse... Arayı bir şekilde yapacağım.
Yaşı büyüttük diye hayalleri küçültmeyi ve sabit bir dünya insanı olmayı normalleştirecek değilim. Ben bütün evrenlere aitim. Kimin kaleminden, kimin merceğinden geçtiğinin bir önemi yok. Hepsinde yaşayabilirim. Yeter ki kalbime dokunmayı başarsın.