Bir ay önce okuyup burada yorum yapmayı unuttuğum o gerilim ama bir yandan da benim gözümde tatlı olan kitap… Gecenin Bir Yarısı!.
Hemen kısaca konusuna geleyim; Ethan ve Billy çocukken yakın arkadaşlardır. Bir gece Ethan’ın arka bahçesinde kamp yaparlarken Billy; esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur. Ethan ise bu olaydan sonra kasabadan uzak durmak için yurtlarda kalmaya başlar. 30 sene sonra ise kasabasına öğretmen olarak -eskiden yaşadığı eve- geri döner. Dönüşünden sonra da olaylar başlar.
Yorumlar ise şu yönde;
Tuhaftır ki ben falcıların, ruhların, ruhlar ile iletişimin olduğu, psişik yeteneklere sahip gençlerin oldu bu tarz gerilim kitaplarını çok seviyorum. O yüzden favorim her zaman Stephen King
Kitap benim gözümde çok güzeldi. Okurken çok gerilmesem de merakıma yenik düştüğüm anlar çok fazlaydı. Ne oldu ne olacak nasıl yani diyip durdum. Hatta bazı teoriler bile ürettim ama ne yazıkki sayfalar ilerledikçe teorilerim çürüdü.
Karakterler;
Birkaç başrol’e yakın yan karakterler vardı. Bana göre gelişimleri güzeldi. Ama Ethan’ı çok sevdim. Karakter gelişimi güzel ilerlemişti. Ne eksik ne fazlaydı. Yanlış hatırlamıyorsam bu kitap hakkında çok yorum yoktu. Bir şans vererek en iyisini yaptığımı düşünüyorum.
Eğer okumak isterseniz kitaba kesinlikle bir şans vermelisiniz. Dedektifler, polisler veya gizemli bulmacalar yok ama… ben kesinlikle bu tarz konularda gerilim romanlarına bayılıyorum. Ve bu tarz bayılanlar varsa da kesinlikle okumalı. İyi okumalar… Gecenin Bir YarısıRiley Sager