·510 syf.····Okunma: 07 Mart 2026 22:53 Hasan Sabbah, ismini daha önce duydum ama bu romanda tam olarak daha iyi tanımış oldum. Müthiş bir zeka ve din üzerinden insanları nasıl istediği gibi kullandığını anlatıyor. Müthiş bir tarihsel kurgu romanı okudum.
Alamut kalesinde, cennet vaaddiyle insanların zihnini nasıl ele geçirdiğini, istediği gibi kullanıp, onlara istediğini yaptırmasını belirtiyor. Bu vaadi verdiğinde etkisi altındaki insanların nasıl bir yüce kudretle bağlı kaldığını gösteriyor.
Fedailerini haşhaşla onları sahte cennet bahçelerine götürüp öldüğünüzde cennete gideceksiniz diyerek istediği her şeyi yapmasını sağlıyor. Fedailer kısa süreli yaşadıkları bu cennet bahçesinde yaşadıklarından dolayı Hasan Sabbah için her şeyi göze alıp yapıyorlar. Bu eser aslında güçlü bir zekayla, cahil bir zihni nasıl ele geçirip istediği yöne çevirmesini anlatıyor. Tam bir başyapıt. Bu denli bir kitap okuyacağımı adla düşünemezdim.
Herkes okumalı. Bu roman bana çok şey kattı. Hasan Sabbah’ın, yaptıklarının hala günümüzde gerçekleşmesi de acı gerçeği ortaya çıkarıyor. Herkese iyi okumalar.