·288 syf.····Okunma: 07 Mart 2026 23:52 2026’nın 5.kitabına veda ettim. Özşefkate odaklı, iyi hissettiren ve merak etme yalnız değilsin cümlesini sıklıkla hatırlatan tatlı bir kitap oldu benim için.
Her şeyden önce bu kitabı kendime kızdığım her an hatırlayacağım. Zira bu kitap bana, makine olmadığımı ve hayatın işten ibaret olmadığını hatırlatacak.
Okuduklarımı unutabileceğimi, bunu benim dışımdaki insanların da yaşadığını, unutma ihtimalim olmasına rağmen okurken hissettiğin şeyler baki demeyi öğretecek. Tıpkı söyleşiye gelen yazarın Youngju’ya söylediği gibi…
O halde kısa özetime geçeyim.
Hayatı tümden değişen, bu değişimin ağırlığını ancak eski kendine yaklaşarak atlatabileceğini düşünen Youngju, Hyunam-Dong Kitabevini açar. Başlangıçta sadece kendine derman olması için açtığı bu kitabevi, zamanla birden fazla insanın hayatına dokunur. Birbirlerini teselli etmeyen ya da derdini anlattırıp deşmeyen birden fazla insan, zaman geçtikçe bu kitabevinin müdavimi olur. Ortak noktaları ya da onları kitabevine bağlayan sebep, oldukları gibi davranabilmenin hafifliğidir.
Umarım herkes bir gün Hyunam-Dong Kitabevi gibi hissettiren bir yer bulur. İyi okumalar dilerim.