2026 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2026 11:38
Ocak-Şubat 2017 12. sayısını okuduğum derginin altı sene sonra yazılmış olan Ocak-Şubat 2023 48. sayısını okudum. Altı yılda gerçekten ilerleme kaydetmiş ve güzelleşmiş. Anlatım bozuklukları ve imla hatalarının olması okuma boyunca beni rahatsız etse de kafa dağıtmalık diyeceğimiz türden bir dergi. Kapak fotoğrafında görüldüğü gibi ana konu Harry Potter olsa da J. K. Rowling’in ibretlik ve umut verici hayatının anlatıldığı bir yazı, Hogwarts’tan Mektup Bekleyenler Buradalar mı, Hayret Bi’şey, Sinemart Yazarlık Okulu Harry Potter’ı Soruşturuyor başlıklı yazılar ve en güçlü büyülerden, kitaplardaki unutulmaz cümlelerden bazı kısa örnekler dışında Harry Potter’la ilgili pek içerik yoktu. Arka kapakta da J. K. Rowling’in olduğunu düşününce Harry Potter‘a çok az yer verdiğini düşünüyorum. Bunun dışında Engin Akyürek ve Devrim Yakut’un (Karşı Pencere yazısı güzeldi) bu dergide yazdığını öğrenmiş oldum. Halide Edip Adıvar ve Afife Jale, yılbaşı, bilim-kurguyla ilgili yazılar da vardı. Dağhan Külegeç‘in annesi Ayşe Erbulak‘la yapılan röportaj ilgimi çekti, Dağhan Külegeç Yayınları olduğunu ve Ayşe Erbulak’ın kitap yazdığını bilmiyordum hatta burada kitaplarına baktım yorumlar çok olumlu olmasa da deneyim olarak birini almayı düşündüm. Genlerine Göre Beslenmek, Ertelemiyorum O Halde Yarın başlıklı yazıları beğendim. Adil Alışveriş isimli hikaye ise hem güzel hem de çok anlamlıydı.
Kafasına Göre - Sayı 48 (Ocak-Şubat 2023)Kafasına Göre Dergisi · Sinamart Yayıncılık · 20237 okunma