Hamnet - Maggie O’Farrell
2026 20. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 17:05
Hamnet gerçekten beni kelimelerle anlatamayacağım kadar etkileyen bir kitap oldu. Uzun zamandır bir kitabı bitirdiğimde böyle sessiz kalma ihtiyacı hissetmemiştim. Sayfayı kapattım ve bir süre hiçbir şey yapmadan oturdum. Çünkü anlatılan şey sadece bir hikâye değildi, sanki bir ailenin acısına uzaktan tanıklık etmiş gibiydim. Maggie O'Farrell öyle bir anlatım kurmuş ki kitap boyunca olaylardan çok duyguların içinde dolaşıyorsunuz. Bir annenin sezgileri, bir ailenin gündelik hayatı, küçük anlar, küçük detaylar… Hepsi o kadar gerçek hissettiriyor ki. Özellikle Agnes karakteri uzun süre aklımdan çıkmayacak gibi. Kitap aslında William Shakespeare’in oğlu olan Hamnet Shakespeare’ten esinleniyor ama okurken bunu bir biyografi gibi hissetmiyorsunuz. Daha çok bir kaybın, bir yasın ve bir ailenin iç dünyasının hikâyesi gibi. Bazı kitaplar vardır, okurken değil ama bittikten sonra etkisi daha çok hissedilir. Bu kitap benim için tam olarak öyle oldu. Okumayı bitirdim ama sanki hikâye içimde devam ediyor. Gerçekten uzun süre unutamayacağım kitaplardan biri oldu.
HamnetMaggie O'Farrell · Domingo Yayınevi · 20249,4bin okunma