2026 20. kitabı
Selam arkadaşlar, bugün sizlere severek okuduğum Gece Avcısı serisinin (benim okuma sıramda) yedinci kitabı olan Mezarın Yüzü’nün yorumu ile geldim. Bu kitapta olaylar vampirlerin gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Bu durum vampirler ve gulyabaniler arasındaki gerilimi artırırken iki tür arasında çıkabilecek olası bir savaşın da habercisi oluyor. Böyle bir savaşın patlak vermesi halinde ise masum insanların da zarar göreceği çok açık.Tüm bu karmaşanın arkasında ise gulyabani Apollyon vardır. Apollyon’un gulyabani ordusunu kışkırtıp manipüle etmesiyle birlikte dengeler iyice sarsılıyor. Cat ve Bones da bu durumun ortasında kalırken hem Apollyon’u durdurmaya hem de vampirler ile gulyabaniler arasında çıkabilecek büyük bir savaşı engellemeye çalışırlar. Ayrıca bu kitapta Cat’in en ilginç özelliklerinden birini biraz daha farklı bir şekilde görüyoruz. Bir vampirden beslendiğinde onun güçlerini geçici olarak kullanabilmesi bazı yerlerde avantaj sağlarken bazı yerlerde işleri daha da karıştırıyor. Cat ve Bones ikilisinin maceralarını okumayı gerçekten çok seviyorum. Birlikte oldukları sahneler hem eğlenceli hem de macera dolu oluyor.Aralarındaki aşk ve tutku da her kitapta biraz daha artıyormuş gibi geliyor. Bu yüzden onları okumak her seferinde daha da keyifli hale geliyor. Seriyi zaten çok severek okuyorum ve bu kitap da yine beklentimi karşılayan bir devam kitabı oldu. Vampirler, gulyabaniler, hayaletler, kalıntılar derken hikâye zaten kendi kendini okutuyor. Üstelik okuma zorluğu yaşadığım bir dönemde bana çok iyi geldi, adeta kurtarıcım oldu. Benim için yine keyifli bir okumaydı. Temposu hiç düşmeyen, akıcı bir kitaptı. Bakalım serinin sekizinci kitabında beni neler bekliyor.
Mezarın YüzüJeaniene Frost · Artemis Yayınları · 2012248 okunma