·288 syf.····Okunma: 09 Mart 2026 17:47 Sürekli "Ne istiyorlar ya hu bu adamdan?" diye sordurdu. Çok manasız geliyor çünkü bu linç kültürü bana. En basiti, beğenmiyorsan izlemezsin. Ayrıca eleştiri işini konuya hakim olanlara bırakmak gerekmez mi? Her konuda fikir beyan etme zorunluluğu olmadığı gibi şahsen kendi alanları dışında yorum yapan bireylerin spot ışığının altına girme çabalarını da ciddiye alamıyorum. Üslup sorunu zaten her yerde karşımıza çıkıyor, o ayrı bir tartışmanın konusu. Bir de insanların üstüne basarak yükselince orada daha mı iyi havalar? Anlayamıyorum, anlayamayacağım da muhtemelen. İster istemez sinirlendim yine. Sakinleşip devam ediyorum. Asya'yı biraz tekinsiz bulsam da çok sevdim. Her şeyden önce sağlam bir arkadaş. Dizi/film sektörü korkunç, "emekçiler taş yesin" modu kim bilir ne zamandır açık ve sistemin sömürüsü altında. Bundan beslenen güruhu doyurmak zaten mümkün değil. Birey olarak güçlü durmak çok zor, ayağa kalktığınız anda yalnızlaştırma politikası başlıyor. Eh şimdi biz trole mi kızacağız, topluma mı? Sistemi mi değiştireceğiz, bireyleri mi? Özetle bu sıradan bir roman değil, güncel olarak siyasi, ekonomik, toplumsal birçok yaraya parmak basan bir anlatı olmuş. Doğu Yücel'in ellerine sağlık. Ayrıca, bir gün bu kitabın filmi çekilirse ve Kaan Urgancıoğlu başrolde oynamazsa çok yazık olur. Zira hem baş karakterin adı Kaan hem ikisinin de kariyerinde Ilgaz adında çok sevilen bir karakter var. =)