·496 syf.····Okunma: 09 Mart 2026 20:01 Selamlar
Bugün sizi, kapağını açtığınız an İstanbul’un eski sokaklarında, tarihin o hem tanıdık hem de ürpertici labirentlerinde bir yolculuğa çıkaracak, sanki sayfaların arasından eski bir el yazması kokusu yükselen bir eserle geldim.Arif Ergin -Gizlenen
Sadece bir hikaye okumadım beni Ayasofya'nın o devasa kubbesinin altında yatan, yüzyıllardır fısıldanan ama kimsenin tam olarak yüksek sesle söyleyemediği o büyük gizemin peşine düşürdü.. Karakterlerimiz, sıradan insanların önünden geçip gittiği duvarlardaki sembollerin aslında ne anlama geldiğini çözerken, ben de onlarla birlikte gizlenen acaba neydi dedim..
Kenan Raise karakterinden çok etkilendim..Diğer askerlerin o bitmek bilmeyen merakı ve gerçeğe olan tutkusu beni hemen sardı..kurgu cok surukleyiciydi..Sanki bir akşamüstü Galata’da yürürken karşınıza çıkacak kadar gerçek, bir o kadar da derin..
Yazarimiz bildiğimiz İstanbul’u öyle bir anlatmis ki, kitabı bitirdigimde Sultanahmet meydanına bir daha asla aynı gözle bakamayacagimi hissediyorum. Taşların dili olsa neler anlatırdı, işte bu kitap o dili çözmeye çalışıyor.
Ayasofyanin sadece bir yapı değil, bir anahtar oldugunu ve geçmişin tozlu sayfalarından bugüne uzanan o büyük şifrenin merkezinde durduğunu hissettim..
Bazı sırlar, sadece doğru kişi onları aramaya başladığında ortaya çıkar...Kurgusu hoşuma gitti tavsiye ederim
@ithakiyayinlari ndan @nigrefira ne güzel yazmış..okuyucusu bol olsun.
#ithakiyayınları #arifergin #gizlenen #kitaptavsiye