2026 8. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 20:01
Selamlar Bugün sizi, kapağını açtığınız an İstanbul’un eski sokaklarında, tarihin o hem tanıdık hem de ürpertici labirentlerinde bir yolculuğa çıkaracak, sanki sayfaların arasından eski bir el yazması kokusu yükselen bir eserle geldim.Arif Ergin -Gizlenen ​ ​Sadece bir hikaye okumadım beni Ayasofya'nın o devasa kubbesinin altında yatan, yüzyıllardır fısıldanan ama kimsenin tam olarak yüksek sesle söyleyemediği o büyük gizemin peşine düşürdü.. Karakterlerimiz, sıradan insanların önünden geçip gittiği duvarlardaki sembollerin aslında ne anlama geldiğini çözerken, ben de onlarla birlikte gizlenen acaba neydi dedim.. ​ ​Kenan Raise karakterinden çok etkilendim..Diğer askerlerin o bitmek bilmeyen merakı ve gerçeğe olan tutkusu beni hemen sardı..kurgu cok surukleyiciydi..Sanki bir akşamüstü Galata’da yürürken karşınıza çıkacak kadar gerçek, bir o kadar da derin.. ​Yazarimiz bildiğimiz İstanbul’u öyle bir anlatmis ki, kitabı bitirdigimde Sultanahmet meydanına bir daha asla aynı gözle bakamayacagimi hissediyorum. Taşların dili olsa neler anlatırdı, işte bu kitap o dili çözmeye çalışıyor. ​Ayasofyanin sadece bir yapı değil, bir anahtar oldugunu ve geçmişin tozlu sayfalarından bugüne uzanan o büyük şifrenin merkezinde durduğunu hissettim.. ​Bazı sırlar, sadece doğru kişi onları aramaya başladığında ortaya çıkar...Kurgusu hoşuma gitti tavsiye ederim @ithakiyayinlari ndan @nigrefira ne güzel yazmış..okuyucusu bol olsun. #ithakiyayınları #arifergin #gizlenen #kitaptavsiye
Edebiyat & Roman
GizlenenArif Ergin · İthaki Yayınları · 2025485 okunma