2026 45. kitabı
...çocukluğumun önemli bir mecrasıdır trenler. adana'dan pozantı'ya seyahat söz konusu olunca ulaşım aracının tren olması hususunda kardeşimle aramızda, ender koalisyonlarından biri resen kurulmuş olurdu. o yıllarda bana sorulsaydı bir ev nasıl olmalı, kesinlikle vagonları ev yapmalıyız! derdim. üstüne çatı, bir de pastel boyalarla çizdiğimiz baca ve dumandan olunca, yeter de artardı bile! bu hatıraların mirası ile yöneldim agatha christie'nin doğu ekspresinde cinayet adlı kitabına. yazarın kitaplarından okuduğum ilkiydi, belki sırf bu yönelimlerimden dolayı beklentimi karşılamadı. ama bu bana has bir durum olabilir. kitap oldukça sade bir dille yazılmış. vagonlardan birinde geçen cinayet gizemini cözmeye çalışırken size tahmin fırsatı da veriyor bunu yaparken de tren raylarina has dolambaçlardan dolandırmardan anlatım tekniklerine girmeden yalın bir biçimde yapıyor. baş karakter pariot, yine dedektiflerden beklenen keskin zekadan sekanslar sunuyor. holmes ve başkomiser nevzat hayranları buraya bir bakabilir. mutlaka birşeyler bulacaklardır. Agatha Christie
Doğu Ekspresinde CinayetAgatha Christie · Altın Kitaplar · 201936bin okunma