2026 40. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 23:02
Yine acayip merak Uyandıran bir hikaye okudum. Yazarın yine sia_kitap 'tan çıkmış 2 kitabı daha var: Sakkara' nın Kumları ve Romanov Komplosu. Geçtiğimiz aylarda ikisini de okumuştum. Brandenburg, isminden anlayacağınız üzere yine bir Alman şeysi var. Benim asıl merak ettiğim yazarın niye bu Almanlar taktığı. Bi kere adam İrlandalı. Üç kitap Nazilerin etrafında, kıyısında köşesinde dönüyor. Gerçi Romanov Çarlık ila ilgiliydi ama yine aynı dönemlerin izleriydi her neyse. Sevdik mi, sevdik. Bu hikaye o dönemde geçmiyor tabii ama tarih izlerini görmemek imkansız. İki farklı yerde, intihar eden ve öldürülen iki insanın bağlantısı kurulduğunda olaylar başlıyor. Bunu da bir muhabir ve Gazetecinin birilerini araştırmasıyla başlıyor. Ancak muhabir feci şekilde öldürülürken, Gazeteci soluğu bir İngiliz ajanından yardım isteyerek alıyor. Birbiri ardına öldürülen masum insanlar, teröristlik faaliyetler, yıllardır saklanan büyük sırlar... Hepsi birbiriyle bağlantılı gibi görünüp aynı zamanda da aykırı görünüyor. Ama hepsi tek noktada birleşiyor: Hitler. Ne mikrop adammış ya millet yaza yaza bitiremedi şunu. Efenim yazar genelde gerçekliği kullanarak kurguları oluşturuyor. Ve öyle yazıyor ki hayal ürünü gibi gelmiyor kulağa. Harika değil mi? Evet, harika. O yüzden Epope dehşet ve ibretle tavsiye ediyor
BrandenburgGlenn Meade · Sia Kitap · 2026764 okunma