Şimdi arkadaşlar ben bir yerleri atlayarak mı okudum yoksa benim mi algılarım kapalı o yüzden mi anlamadım bilmiyorum ama kitaba başlamadan önce arkadaki özetini okudum arkasında bir tane uzay projesinin yapıldığından bir Uzay üssü kurulduğundan falan filan bahsediliyor kitabın içinde de bu geçiyor ama kitabın genel senaryosu ile ve temasıyla o kadar alakasız bir durum ki açıkçası bağdaştıramadım bir türlü yani neden böyle bir şeyden bahsettigini
SPOILER VERIYORUM
 iki tane astronot var bunlar uzaydan sinyal alıyorlar sonra kimseden izin almadan tamamen inisiyatif kullanarak sinyal aldıkları yere doğru yolculuğa çıkıyorlar ondan sonra orada kalıyorlar sonrasında uzay üssünden izinsiz olarak gittikleri için dünyaya tekrar dönmelerini izin verilmiyor sonrası yok e ne mana yani neden bu olay bu kadar yer kaplamış bu kitapta
İkincisi Mankurt kavramını merkeze alan bir senaryo olduğu yazıyor arkasında Man kurt’un ne olduğunu açıklamayacağım kitabın olayı orada zaten ama bu da bir anlatılmış olay nayman ana ve oğlu arasında geçen bir olay Mankurt kavramının ne olduğu da bu olayda geçiyor ama Mankurt kelimesi kitapta çok az kullanılmış bu arada kitabı kötülüyor gibi oldu ama asla kötülemiyorum kesinlikle senaryo çok güzel orta asya bozkırlarında sert kışta geçen bir kitap yani tam olarak yağmurlu havada okumalı bir kitap 413 sayfa bir hafta gibi bir sürede bitirdim akıcı bir kitap sarıyor yani senaryo akıyor sıkılmadan okuyorsunuz sadece arkada yazan özetle kitabın içindeki senaryoyu pek bağdaştıramadım
Senaryoda totalde dört kere oha dedim arada böyle ters köşeleri olabiliyor bunlardan bir tanesi kitabın baş kahramanı ile ilgili başlarda kitaptaki en sevdiğim karakter olan ama sonralarda tam bir ırz düşmanı köpeğe dönüşen bir adam resmen sadakatsiz volkan karakteri
Ayrıca kitabın başında hangi karakterin kim olduğu bilgisi verilmeliydi bence okurken o kadar havada kalıyor ki çünkü herkes bir anda dahil oluyor senaryoya