2026 19. kitabı
Birbirinden farklı dört hikaye, birbirinden farklı dört aile çizim ve hikayenin sonunda aslında hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu öğreniyorsunuz. Bu kitap tuhaf resimler olarak adlandırılmış fakat içindeki resimler çok basit resimler olsa bile, kitabımı pişirdiğinizde aslında anlatmak istediklerinin ne kadar derin ve ne kadar çarpıcı olduğunu görüyorsunuz. Çünkü ilk hikayeden son hikayeye kadar işlenen cinayet ya da cinayetler demeliyim tek bir kişi tarafından gerçekleşiyor. Öyle bir anlatım var ki ben zaman zaman geriye dönüp bakmak okumak istedim. Ama bu kötü yazıldığı için değil olayın derinliğine daha iyi inebilmek içindi. Çizimler merak duygumu o kadar çok arttırdı ki kitabı soluksuz okudum. Bence zaten bu yüzden bu çizimleri edinmiş çünkü kitabın konusu sadece bir cinayet romanı olarak anlatılsaydı belki bu kadar dikkat çekmeyebilirdi. Aslında bir çocuğun yaptığı basit bir çizimin sonuçlarını okuyoruz bu kitapta. Belki o an değil ama geleceğini nasıl olabileceğini nasıl şekillenenbileceğini ve aslında çizilenop basit çizgilerin bir çocuk için bir hayat için ne kadar önemli olduğunu anlatıyor bize. Kitabı okuyanların sevdiği kadar var belki de bu zamana kadar okuduğu en ilginç kitap da benim için. Ne kadar anlatsam olmuyor bence ilgilenen ya da ilgilenmeyen herkes bu kitabı okuyup da bu duyguyu deneyimlesin.
Tuhaf ResimlerUketsu · Domingo Yayınları · 20251,786 okunma