2026 8. kitabı
Okunma: 11 Mart 2026 22:58
Çılgın Kalabalıktan Uzak yazarın okuduğum ilk kitabı. Betimlemeler bir yerde güzeldi ama bazı yerlerde 2-3 sayfa boyunca betimleme okuyunca biraz sıkıldım. Önemsiz bazı konuşmalara da uzun uzun yer verilmişti. Bunlar olmasa sayfa sayısının fazlalığına rağmen daha erken bitirilebilecek bir kitapti. Roman 19. yy İngiltere'de geçiyor. Ana karakterimiz güzel, özgür, kendine güvenen Bathsheba Everden. Kitapta Bathsheba'ya aşık 3 erkek görüyoruz. Biri ilk tanıştığı çoban Gabriel Oak. Sakın, sadık, güvenilir. İkinci olarak komşu çiftlik sahibi Boldwood. Yaşı büyük, soğuk, ısrarcı. Üçüncü olarak da çavuş Troy. Yakışıklı, yalancı ve çapkın bir asker Bathsheba'nın çevredeki birçok kadının aksine evlenip kocaya kavuşmak gibi bir isteği yok. Tek isteği amcasından kalan çiftliğe bakmak. Tabi bu süreçte bu 3 erkek arasından birini seçmeye de kendini zorluyor. Kitabı okurken ister istemez kendimizi pastoral bir şiirin içinde hissediyoruz. Kitaptan uyarlama bir film de var. Ona da başladım kitabin hemen ardından izlemeye başlayınca daha güzel oluyor :)
Çılgın Kalabalıktan UzakThomas Hardy · Can Yayınları · 20184,394 okunma