Çocukluğumdan beri mektuplara karşı özel bir sevgim var, bir sürü mektup arkadaşım vardı. Mektupla ilgili kitapları okumayı da çok seviyorum.
Bu kitapta yazar, genç rsorguluyoroman sanatı hakkındaki düşüncelerini aktarıyor. Konu, biçim, üslup, zaman, mekân, anlatıcı, karakter, gerçeklik gibi unsurları kapsamlı ve çarpıcı örneklerle incelemekle kalmıyor, yazım sanatıyla yaşam arasındaki ilişkiyi de sorguluyor.
Edebiyat tutkusunun filizlendiği Peru'daki gençlik günlerinden başlayan on iki mektupta, Miguel de Cervantes, Gabriel Garcia Marquez, Jorge Luis Borges, Julio Cortazar, James Joyce, Gustave Flaubert, Virginia Woolf, Ernest Hemingway, Alain Robve-Grillet, Herman Melville, Marcel Proust ve Franz Kafka'nın da aralarında bulunduğu birçok yazar eserlerini ve fikirlerini ele alıyor, hem genç romancılar için bir yol haritası çıkarıyor hem de roman sanatıns aşina olanların alışkanlıklarını gözden geçirmelerini öneriyor.
124 sayfalık kitabın neredeyse tamamını çizdim. Çok önemli alıntıları sizlerle paylaştım. Yazma eylemi ile ilgilenen herkesin okuması gereken bir başyapıt, gönülden tavsiyemdir.
Mario Vargas Llosa