2026 incelemelerimi hep Wattpad kitapları üzerinden yapıyorum farkındayım, ama içimi dökmeyeceksem bu platform niye var ki? Yine bir Aslı Arslan evrenindeyiz ve sürpriz: Kimsenin psikolojisi yerinde değil, herkes bir dramın içinde boğuluyor ve tabii ki her yer "leke" dolu.
Ben bu kadının karakterlerine neden sürekli travmalar yüklediğini anlamıyorum. Yani kardeşim anladık distopik bir yazarsın, bunda sorun yok. Ama iç monologlarda sürekli olarak karakterlerin travmalarının bize info dumping eşliğinde verilmesi beni çok boğdu. Bir karakteri acılı veya psikolojisi bozuk yazmak için paragraflarca travma yazmaya gerek yok. Biraz psikoloji araştırması yapsan, bir-iki tane bu tarz travmanın koca bir buzdağı yaratabileceğini zaten öğrenirdin.
Distopya mı, Wattpad Romantizmi mi?
Kitabımız 2027 Türkiye'sinde geçiyor ve bu evrende Türkiye, Krallık adı verilen bir hükümet tarafından yönetiliyor. Yönetim o kadar baskıcı ki; kitap okuduğu için idama çarptırılanlar mı dersiniz, dinlediği müzik yüzünden vatan haini ilan edilen mi... Eftalya isimli ana karakterimiz ise böyle bir sistemde krallık yanlısı avukatlardan biri. Hoş, bu sistemde niye avukat var diyen bir kişi bile çıkmamış, ona şaşırdım.
Aslında adam akıllı işlense harika bir distopya olabilirmiş. Böyle bir evren yazıyorsan eğer ana odak, karakterlerinden ziyade bu sistemin işleyişi ve çöküşü olmalıydı sevgili Aslı Arslan. Ama sen bunun yerine okurlarını aptal yerine koyarak Tugay ve Eftalya aşkını ön planda tutmuşsun. (Not: Eftalya ismi Wattpad camiasında okuduğum en güzel isimdi, tek olumlu yorumum bu.)
Mantığın İflas Ettiği O 6 Nokta:
Teknoloji Nerede? Eftalya yıllar önce bir ödül töreninde, babasına idam kararı veren hakimi tuvalette öldürüyor ve bir Allah’ın kulu da bunu Eftalya'nın yaptığını fark etmiyor. 2027 teknolojisinde bir kişi de bu katili bilmiyor, Tugay dışında! :dd
Hukuk Katliamı: Eftalya babasının avukatı oluyor. Af buyur? İdam kararı verilmiş bir adama kızı avukatlık yapıyor, hem de krallık yanlısı olduğunu iddia ederken. Böyle bir sistemde o kız direkt tutuklanır.
Avukatlık Rezaleti: EFTALYA TUGAY'IN AVUKATI OLUYOR! Sinirden gülüyorum şunu yazarken. Tugay, sisteme başkaldıran BL'nin lideri olmakla suçlanan "aşırı tehlikeli" bir mahkum. Böyle bir adamın avukatını yaşatırlar mı?
Mektup meselesi: Tugay, Eftalya’yı hapishaneden mektup göndererek tehdit ediyor ve içeriği incelenmiyor. Okuru aptal yerine koymayı da aşmış, direkt beyinsiz olduklarını düşünüyor.
Sürpriz Karar: Eftalya'nın Tugay'ın avukatı olduğunu herkes mahkemede öğreniyor. :DDD Ya o kadar ünlü, nüfuzlu bir yazarsın; dava dosyası diye bir şey var, git sor yani. Bu durum mahkemeden günler önce öğrenilir.
Takip Çipi Fiyaskosu: İdam edilirken çipi çıkarıyorlarmış. Neden? Ölünce çıkarsalar ya? Bir Allah’ın kulu da bunu sorgulamamış okurlar arasından.
Işık Hızında Protez: Tugay'ın sol kolunu kökten kesiyorlar ama hemen ardından protez takılıyor. Neden? Bırak acı çeksin, dalga mı geçiyorsun bizimle?
Gerçekten elim yoruldu şunları yazarken. Daha anlatmadığım neler neler var...
Kısaca: Okumayın, zamanınıza yazık edersiniz.
Beyaz LekeAslı Arslan · İndigo Kitap · 20246,1bin okunma