SEDEF ÖZKAN — BİRİMİZ HEP UYANIK
Selam nasılsınız? Öykü okumayı sevenlere bir öneride bulunmaya geldim. Ben öykü kitaplarını genelde uzun soluklu romanların ardından okumayı seviyorum. Bazen de aynı anda birkaç kitap okurken araya bir öykü kitabı almak bana iyi geliyor. Kısa metinler gibi görünse de çoğu zaman insanın zihninde uzun süre kalabiliyorlar.
Birimiz Hep Uyanık da okurken sık sık durup düşündüren bir kitap oldu benim için. Kitabın adı ve kapak tasarımı birbirini çok güzel tamamlıyor. Sanki anlatılan öykülerin ruhunu daha kapağı görür görmez hissettiriyor.
Sedef Özkan öykülerinde insanların iç dünyasına odaklanıyor. Günlük hayatın içinde fark etmeden yanından geçtiğimiz duygular, bazen içimizde sakladığımız düşünceler ve insanın kendi içinde verdiği küçük mücadeleler yer alıyor. Öyküler ilerledikçe insan ister istemez kendi hayatından bazı parçalar buluyor.
Bazı öyküler düşündürürken, bazıları ise içimi hafifçe sızlattı. Okurken birkaç yerde durup bir süre sayfaya bakıp kaldığımı fark ettim. Çünkü anlatılan duygular baya bir tanıdık geldi.
Kitapta özellikle bazı öyküler bende daha fazla iz bıraktı. Her birinin verdiği duygu farklıydı ama ortak noktaları insanı iç dünyasına doğru küçük bir yolculuğa çıkarmalarıydı. Belki de bu yüzden kitabı bitirdiğimde aklımda hala bazı sahneler ve cümleler dolaşıyordu.
Kısacası kısacık ama düşündüren bir öykü kitabıydı. Bıraktığı etki sayfa sayısından daha fazla. Ben severek okudum ve kitaplığımda ki öykü kitapları koleksiyonumda yerini aldı. Öykü okumayı sevenlere tavsiye ederim. Okumalısınız, kitapla kalın
Her Ay Okuyanlar Kulübü