2018 56. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2018 00:00
Yok oluşların dünyasına hoşgeldiniz. Burası düzensizliğin hüküm sürdüğü,kaosun debdebesinde her şeyin ve hayal gücünün dâhi tükendiği bir ülke… Evinin sokaklar ve başını sokabildiğin bilimum yerler olabileceği, yemek yemek için upuzun bekleme kuyruklarında saatler geçireceğin, çöp toplayıcılıkla üç beş kuruş kazanacağın,ceset soyuculardan uzak duracağın, sokaklarından kadavra toplanılan, her türlü atığın para ettiği bir yer. Yaşamak, hayatta kalabilmek adına herşeyin meşrulaştığı , gaspın, darpın, tecavüzün, intiharların normalleştiği bu şehirden arkana bakmadan kaçmak mı istiyorsun? Üzgünüm ama bu imkansız dostum. Bu şehrin girişi var ama çıkışı yok! Araştırma yapmak üzere Son Şeyler Ülkesine gönderilen ve haber alınamayan ağabeyini bulmak için bu tükenmiş ülkeye peşisıra giden Anna Blume'ın ağzından,bir mektup şeklinde izliyoruz bu şahane #distopik, #postapokaliptik metni.. Her geçen günün diğerini arattığı #madmax tarzı bir hayat sürülüyor bu ülkede. Orwell'in hafifletilmiş #1984 çağrışımı, kurgu ilerleyiş tarzıyla #Saramago'nun #Körlük'ü, ülkeye yapılan deniz suru ile#murakami'nin #haslanmisharikalardiyarivedunyaninsonu'nu hatırlatıyor. Fakat diğer distopyalarda olduğu gibi isyan, başkaldırı ve ayaklanmalar yok bu kitapta.Alışılagelmiş düzen(!) varlığını devam ettiriyor. Hayatta kalanlar ise #düzensizliğinuyumu ile devam ediyorlar yaşamlarına. Aslında bir bakıma sürdüğümüz hayat da böylesi değil midir? Kimi zaman nefret ettiğimiz hayatımıza tutunabilmek, hayatta kalabilmek ve idame ettirebilmek adına yazımı küçücük ama yarını büyük olan umudun #mucize kırıntılarına sığınmıyor muyuz? Paul Auster Son Şeyler Ülkesinde
Son Şeyler ÜlkesindePaul Auster · Can Yayınları · 20201,226 okunma