1Q84 Yılı Hâlâ Devam Ediyor?!
2026 7. kitabı
Bittikten sonra insanda büyük bir yaşanmışlık hissi bırakan, seni içindeki kurguya çekip orada yaşatan ve ardından herşey bittikten sonra geride büyük bir boşluk bırakan kitaplar vardır ya, 1Q84 işte böylesine bir eser. İlk iki kitabı 2025 yılının son çeyreğinde okuyup bitirmiştim. Seriyi çok sevdiğim ve bitmesini istemediğim için 3. Kitabı biraz ağırdan alarak okumayı planladım ve sanırım ne kadar ağırdan alarak okusam da bir yerden sonra tükendi sayfalar ve bitti kitap. Murakami okumaya karar verdiğimde 1Q84 biraz gözümü korkutmasına rağmen başlamaktan çekinmedim. Ve şimdi durduğum yerden geriye bakınca iyi ki bu başlangıcı yapmışım diyebiliyorum. Son eserde yaşanan tüm mistik-gizemli olaylar sonuca doğru akıp çok güzel bir yerde bağlanıyor. Geride birkaç ufak tefek soru işaretleri kalsa da bence yazar bunları okurun inisiyatifine bıraktığını düşünüyorum. 1Q84 yılı çok uzak bir geçmişte kalsa da hâlâ devam ettiğini ve iki ayın gökyüzünde süzüldüğünü düşünüyorum. Okuması oldukça keyifli ve sıcak bir öyküydü. Umarım yazarın diğer eserlerinden de sonraki süreçte aynı hazzı alırım. Esenle kalınız.
1000k
1Q84 - 3. KitapHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20172,335 okunma