2026 20. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 12:11
Sıradan bir metin gibi başlayan, hatta yaklaşık 100 sayfa bu kitap nereye bağlanacak diye okuduğum ama sonrasında sevdiğim, sonunu merak ettiğim, içimde tatsız ihtimallerin gerçek olmamasını dileyerek okuduğum bir kitap oldu Vahşi Evler. Bir sene sonra Dublin'de üniversite okumayı planlayan ve o zamana kadar bir barda çalışan 17 yaşındaki Nicky ve sevgilisi Doll kasabanın festivalini ziyaret edip, parti parti gezdikleri bir akşam tartışırlar, gecenin sonunda Doll'a ulaşamayan Nicky onların evine dönüp sabaha kadar sevgilisini bekler. Bilmediği ise sevgilisinin, abisinin borçları nedeniyle fidye istenmek için kaçırılmış olduğudur. Doll'u kaçıran uyuşturucu çetesi üyeleri English kardeşler onu, zulalarını saklaması için tutukları Dev'in evine hapsederler. Her bir karakteri tek tek bize tanıtan, iç dünyalarını hissetirmeden anlatan bir kitaptı. Sanki bir festival filmi izler gibi okudum son bölümleri. Yazarın tasvir gücüne bayıldım, kokuları, sesleri tarifi çok başarılıydı. Yaşanan tüm mekanlar gözümde canlandı. Sanki karakterlerle ben de odanın bir köşesinde oturup yaşananları kenardan izledim.
Vahşi EvlerColin Barrett · İthaki Yayınları · 202675 okunma