2026 12. kitabı
Lal, başarıyla örülmüş bir hayatın içinde, görünürde her şeyi yoluna koymuş güçlü bir kadın. üniversiteyi birincilikle bitirmiş, Varlı Holding'in en genç ve en başarılı avukatıdır. Lal dedesinin yadigarı kırmızı taşlı kolyeyi boynundan hiç çıkarmaz. Sanki daha sonra olacaklar içine doğmuş gibi. Sessiz kitabı biz kadınların okuması için çok da kolay olmayan türden bir kitap . Biraz tetikleyici biraz hüzün dolu ve çokça yıpratıcı. Her şey ofise gelen bir taciz haberiyle başlıyor. Asistan Banu, patronu Haluk Varlı hakkında cinsel saldırı suçlamasında bulunmuştur. Lal, bu iddiayı gördüğünde şok geçirmişti Haluk Varlı, onun için güvenin, dürüstlüğün ve sağduyunun kendisiydi. Ama gazeteci Burak'ın ortaya çıkışıyla hikayenin gerçekleri değişir. Burak, elinde bazı bilgilerle Lal'in karşısına çıkar ve ona bu davanın sadece bir iş meselesi değil, daha büyük bir gerçeğin başka yüzü olduğunu söyler ona bu durumdan uzak kalmasını ister. Üstelik Banu'yla görüşmüş, onun anlattıklarına inanmıştır. Lal'in içinde bir ses hala Haluk'un suçsuz olduğunu söylerken, diğer bir ses geçmişin gölgesi gibi zihninde yankılanır. Nane kokusu, kaybolan bir kolye, bir çift gözlük...Her biri Lal'in bastırdığı çocukluğuna ait izlerdir. Kitabın ismide tamda buradan gelir. Lal’in sessizliği….. Sessiz, yargı salonlarının soğuk duvarları arasında başlayan bir davadan çok daha fazlası. Bir kadının kendini bulma, geçmişiyle yüzleşme ve içindeki sesi yeniden duyma hikayesi. ————————— “Belki de hiç unutmuyordur insan, sadece hatırlamıyordur...” “Bir yerin ağrıdığında güzel bir yer düşün torunum, orada yaptıklarını düşün." “Malum ismin, kolyen, rujun ve sen. Kırmızı senin rengin."
SessizRefika Ayşegül Uzun · Doğan Solibri Yayınları · 202583 okunma