·384 syf.····Okunma: 07 Ağustos 2021 18:25 Bahia bölgesinde yaşayan öksüz Balduino; aile yaşantısı olmayan, özgürlüğüne, içkiye ve kadına düşkün bir gençtir. Çocukluğundan başlayan anlatıda Balduino'nun hem çocukluğunu hem de zamanla şekillenen delikanlılığını okuruz. Komşularından dinlediği hikâyelerle oluşan bir hayal dünyası vardır ancak bu hayallerin asıl kimliğini bulması Balduino'nun denizciliğe başlamasıyla olacaktır. Artık hayallerini ve fikirlerini bağıracak, yoksulluğa ve ırkçılığa karşı koymaya başlayacaktır. Öksüz bir çocuktan, ele avuca sığmayan bir delikanlıya ardından da grev direnişçisine dönüşen Balduino'nun hayatı aktarılır bize satırlar boyunca.
Doğrusunu söylemek gerekirse Latin Amerika Edebiyatı benim çok severek okuduğum bir edebiyat değil. Muhakkak takdir edilmesi gereken çok fazla kalem yetiştirmişler ancak sanırım benim okuma zevkim bu coğrafya ile pek fazla uyuşmuyor. Jubiaba pek çok okur tarafından sevilmiş lakin bana hitap ettiğini söylemeyeceğim yine de Jorge Amado'nun kalemiyle tanışmak isteyenler için bir seçenek olabilir.