Puan vermedi·604 syf.····Okunma: 17 Mart 2026 09:31 Herkes İstanbulu gözü kapalı dinleyebilir, ben Âkif hocayı dinlerken meal okumama inceleme yazarım. Mesela şu an aşırı mantıklı makul bir tefsir yaptı Mucadele 12. ayete. Bu aydınlatmalar beni nurlar içinde bırakıyor. Allah sizi sevsin hocam. Daha iyi bir dua bilmiyorum.
Evet.
Meal hatmimi gündüz bitirdim ama bu saate kadar boşluk bulamadığım için yazamadım. Meal hatmi dedim çünkü hakikaten hatim gibi cüz cüz okudum, ve Akif hoca tefsir yaparken de tekrar ayetleri okudum. Yani bu okumayı da en iyi meal okumam olarak ilan ediyorum. Ayrıca bu meali de abim aldığı için bana onu da ortak ettim gitti. Bilmesi şart değil.
Son cüzü okurken tabii ki daha çok zorlandım. Sebebini artık söyleme gereği bilr hissetmiyorum. Yine Âkif hocamın dediği gibi emirler kadar nehiylere de dikkat etmemiz gerekiyor. Nüzul atmosferini teneffüs etmeden meal okunamayacağını da söyledim yüz defa.
Tabi diyor Akif hoca. Hitap uslubu, protokol öğretiyor hz peygamber diyor adab öğretiyor yani diyor. Beynimin içinde konuşuyor. Susturamıyorum. Zaten susturmak da istemiyorum. Hem bugün dedi ki seren hanım siz belçikadan katılıyorsunuz değil mi. Aha dedim. Şimdi ben ona kötü hissettirmeden nasıl cevap vereyim. Yok hocam ben öğrencinizim dedim mecbur, sonra dedi ki sizi biliyorum elbette, bu kısma kalp, tabii otobüste o sırada tepemde muavin kahve dağıtmaya çalışıyor ve aynı esnada bana soruyor, tabii ki adamın yüzüne bile bakmadım. Bilgisayar ekranındaki Âkif hocayı görüp etkilenmemesi muavinin problemi benim değil. Ayrıca o kahveyi on dk önce dağıtsa ben inip kahve almazdım. Neyseki kurulacak kadar zaman bulamadım kimseye. Akşam altı arabası rötar yaptı, inanılmaz bir şekilde yedi de çıktı. Sonra namazlarım birbirine girecekti son anda kurtuldum. Hele bir teravih kılmışım ılgazda elhamdülillah Allahu ekber kebîrâ, yine Âkif king deyişiyle. Çok mutlu oldum. Mukabele saatinde abdest alamam diye korkmuştum valla otobüste teyemmüm olur mu diye bile değişik bir araştırmaya gittim. Neyse. Sonra tabi bugünün deploya günü olduğu, çıkacak kodumuz olduğu aydınlanması geldi. Teravih arası talep açtım. Sanki beş günlük enerji verdi Allahım. Yemin ederim saniye saniye zaman yetti yetişti. Her şeye elhamdülillah. Tam bu esnada Akifking diyor ki neden yapmadığınız şeyleri yapmış gibi söylüyorsunuz? Ya da yapmayacağınız şeyleri... evet.
Mukabelenin sonundan bildiriyorum, yarın 29. Cüzü farklı kıraatlerle okuyacağım diyor. Olur bana uyar inşallah . Kisaiden Hakka suresini okuruz. Hepsi tamam.