Gönül gözüyle bakınca çok şey görür insan..
2026 46. kitabı
Okunma: 18 Mart 2026 00:29
Merhaba:) Sevgili okur arkadaşım, bu seferki incelemem çok etkileyici bir roman. Yazarın Fırat Sunel daha önce iki kitabını daha okumuş ve çok beğenmiştim. Bu kitabına gelince; ilk sayfalar bildiğimiz gibi başladı, ilerledikçe konular yayıldı. Sonrasında bir ara konuyu öyle bir yere getirdi ki," olmaz yaa, bu kadar da olmaz" dedirtti. Hatta bir ara kitaptan soğudum devam etmek bile istemedim. Ama içimden bir ses devam!! dedi :) Yine de kendimle çok mücadele ettim itiraf ediyorum. Sonunda iyi ki de devam etmişim dedim:) Yazar Fırat Sunel ters köşe yaptı çok şaşırttı beni. Ehh, size bu kadar spoiler yeter bence:) Bunu da yazmayacaktım ama, sevgili okur arkadaşım, pes etmeyin diye bir yol tarifi bari vereyim dedim kendi kendime:) Iyi yapmış mıyım:) ne dersiniz? Çok uzun bir yolculuktu gerçekten. Okurken ara ara yazara kızmadım değil:) Ama! yeter artık konuyu bağla ve bitir gari:) dedim. Ama neden dedim, niye öyle dedim bir sorun:) okuyunca anlarsınız beni:) Bitince rahatladım ve sonrasında yazarı da takdir ettim doğrusu. Bildiğimiz romanlardan çok farklıydı. Yazarın kurgusal zekası takdire şayandı gerçekten. Son olarak kitapta bazı bölümlerde Ege şivesi de vardı, çok hoşuma gitti,o bölümleri çok severek okudum:) Yine bir alıntı ile bitirip, daha fazla başını şişirmeyeyim; "Oysa gerçek aşk bir orman yangınına benzer; yarası derindir, izi hep kalır. Sana daha önce de söylemiştim; insanın tüm hayatında vazgeçemediği yalnızca tek bir aşkı olur, işte o gerçek aşktır, hayatının aşkıdır. Böyle bir aşkı yaşadıktan sonra karşına başkaları çıksa da onun yeri ayrıdır, çünkü o son aşktır ve bunu ancak son nefesinde anlar insan.." Son nefese kalmayaydı iyiydi....(!) Keyifle okudum, yazara Fırat Sunel selam olsun. Keyifli okumalar dilerim..
Roman-Edebiyat
İzmirliFırat Sunel · Profil Yayıncılık · 202057 okunma