Puan vermedi·94 syf.····Okunma: 18 Mart 2026 00:09 Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu Cehennem Azabından Kurtuluş olan oruç ayı Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun. Aminnn.
Her ne kadar bu şekilde kayıtlanamayacağını bilsem de alıştığım için hoş geliyor. Başı sonu hepsini kapsayan Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun.
Ben her ramazan, başı ortası sonu diye üç kez ramazan risalesini okurum. Bu artık adet oldu bende. İyi hissediyorum. Sade açlık için değil, özellikle iktisat ve zekat hatırlatması için de okuyorum. Çünkü benim zekatım da mart ayındadır. Öyle denk gelmiş. Bu hatırlatma uygun düştü diyelim. Şimdiye kadar ezberleyecek kadar okumuşumdur ama her zaman başka bir hisse alırım. Sonunu ilk kez bir otobüste okudum misalen. Ve o esnada başka bir serendim. Yani yazılanlar değişmiyor ise de bizler değişiriz. Günümüz günümüze, anımız anımıza uymuyor. Son okumamı yaptığıma göre sona yaklaştık diyorum. Herkes çok kolay diyor bu ramazana ama benim bence en zor orucum oldu. Bir de şunu düşündüm, acaba her gün tutabildim mi... çok kötü şeyler yaşadım ve orucum sakatlandıysa asıl ben hakkımı helal etmem derdim de neyse. Şu lafı da hiç sevmiyorum silah gibi kullanılmasına sinir oluyorum. Helal helal. Herkese helal.
Kolay filan değildi kısacası. Sadece açlık zorlamıyor ki insanı. İmtihanın bini bir para. Açlık evet, susuzluk evet, asla akıllanmamak evet. İnsanları anlamak hayır. Benim gibi insanların gerçekten itikafa girmesi şart. Hayal ama izin verecek olsalar hakikaten evden dışarı çıkmazdım. Ben insanlarla muhatap olmayı ciddi ciddi sevmiyorum. Mesela bugün otobüs beklerken bir kız konuştu benimle mecburen konuştum bir de baktım 1 saat geçmiş aradan. Kız binerken dedi ki sizinle insan yaşlanmaz. Nasıl güzel enerjiniz. Gerisinde ben iptal. İnanamıyorum böyle tepkilere. Ama o onun güzelliğiydi. Ve her zaman öyle olmadığımı karşımdakinden kaynaklandığını da söyledim. Mesela. Bana adımı sormadı ne iş yaptığımı ne bileyim saçma sapan numaramı istemedi. Sadece muhabbet. Ahbaplık değil. İkisi benim için farklı. İki güzel sohbet ettim diye kimseyi hayatıma taşımak istemem. Buna beni zorlamayanın hayatına minicik temas ederim. Adımı bilmesi şart mı? İnerken de çok içten gülümsedi tabii ki canı gönülden kabul ettim. Bitti. Konuştuklarımızın aklında kalacağına eminim. Çünkü gereksiz detaylarla bozulmadı. Yolu açık olsun, çünkü daha uzun bir yolu var... ramazanın güzel bir hatırası bu da.
Sözün güzelliği kısalığında ama ben bugün yediğin vakit az ye kısmında kaldım galiba. Sağlık olsun.
Aziz üstadımın seneyi devriyesine bir hafta kala ruhuna bir fatiha olsun inşallah.