2026 7. kitabı
İnsanın Anlam Arayışı, Viktor Frankl’ın Holokost yıllarında Nazi toplama kamplarında yaşadıklarını merkeze alıyor. Frankl, açlık, korku, belirsizlik ve sürekli ölüm tehdidi altında geçen bu süreçte insanların nasıl hayatta kalmaya çalıştığını, kimilerinin umudunu kaybedip çöktüğünü, kimilerinin ise en zor anlarda bile bir anlam bulabildiği için ayakta kaldığını anlatıyor. Kendi gözlemleri üzerinden insanın sadece fiziksel değil, zihinsel ve ruhsal olarak da nasıl sınandığını gösteriyor; sevdiklerini kaybetmiş, her şeyini yitirmiş insanların bile bir amaç bulduğunda yaşamaya devam edebildiğini vurguluyor. Bu yönüyle kitap, sadece bir kamp hatırası değil, insanın en karanlık koşullarda bile neden yaşamak istediğine dair güçlü bir sorgulama ortaya koyuyor. Kitap oldukça sade ve akıcı bir dille ilerliyor, okurken yormuyor ama düşündürmeyi de bırakmıyor. Yer yer insanın içini burkan sahneler olsa da anlatım samimi kalıyor ve okuyucuyla doğrudan bağ kuruyor. Abartıya kaçmadan, net ve etkili bir şekilde ilerliyor. Kısa olmasına rağmen bitirdiğinde insanın içinde iz bırakıyor ve hayatı, anlamı yeniden düşünmeye itiyor. Bu yüzden kesinlikle okunmaya değer bir kitap.
İnsanın Anlam ArayışıViktor E. Frankl · Okuyan Us Yayın · 202651,3bin okunma