Yol umarım bizden yana olur
2026 3. kitabı
Okunma: 18 Mart 2026 14:21
Gümüş Yürek uzun zamandır çok merak ettiğim bir kitaptı, özellikle de bu uygulamadaki birçok insanın ne kadar sevdiğini gördükten sonra. Beklentim yüksekti ve kitap beklentimi karşıladığı için de çok mutluyum. İlk 100-200 sayfada kitap güzel ilerlese de buradaki herkes kadar sevmeyeceğime dair şüpheye düşmüştüm yalan yok. Ama tıpkı karakterlerin dostluğu gibi benim de onlara olan bağlılığım zamanla büyüdü. Kitap hem kurgu olarak, hem karakterler olarak tam benim sevdiğim tarzdaydı. Karakterler demişken biraz onların detayına inmek istiyorum. Uzun zaman sonra bir kitapta ilk defa favorimi seçemedim. Bu en son Kargalar Meclisi kitabında olmuştu, oradaki karakterlerin hepsi o kadar güzel yazılmıştı ki hepsine ayrı ayrı bağlanmıştım. Uzun süre düşünmeme rağmen de favorimi seçememiştim. Hala da seçemiyorum. Ve Gümüş Yürek karakterleri tüm bunların aynısını yaşattı bana. Hepsini o kadar sevdim ki hangisini en çok sevdiğimi bile seçemedim. Ana karakterimiz Eira, beni birçok anlamda şaşırttı. Beklediğimden daha cesurdu, merhametliydi ama sevdikleri merhamet duygusunun bile önüne geçebiliyordu ve onları korumak için doğru olanı seçebiliyordu. Onlara olan sevgisinin gözünü kör ettiği bir karanlık tarafı vardı. Ama ben bu karanlık tarafını bile sevdim. Biraz da ekipten bahsedeyim. Marlo diyince aklıma direkt güneş geliyor. Onun gibi eğlenceli karakterleri çok seviyorum ve onu da çok sevdim. Nos yine beni şaşırtan bir karakter oldu. Başka Eira Marlo ile olucak sanmıştım çünkü (malım evet) o yüzden Nos’la olacağını fark edince başta bir tık garipsedim. Ama Eira’yla aşkları, ilişkileri o kadar güzeldi ki sonunda yine hayran oldum. Unutmadan şunu da diyeyim Nos gibi kibar, ince düşünceli erkek karakterlere hasret kaldık, bunu düşününce onu daha da çok sevdim. Marlo nasıl güneş gibiyse Nos da ay gibi geliyordu başlarda. Ama sonra ayın Eira olduğunu fark ettim. Nos Eira’nın da etkisiyle daha çok yıldızmış gibi geliyor bana. Ve Zaina’yı da es geçemem. Çok arkadaş canlısı, tatlı bir karakterdi. Bu dörtlüden ilk ısındığım kişi oydu. Herkeste olduğu gibi bende de böyle bir etkisi var. Son olarak kitabın sonundaki hikayelere bayıldığımı da söyleyeyim. Ben bu tarz masal gibi şeyler okumayı çok seviyorum. Yine grisha evreninden örnek vericem ama Gölge ve Kemik serisinin sonlarında da böyle hikayeler vardı. Orada da çok sevmiştim, bu kitapta da çok sevdim. Ve son hikayedeki cadı arkadaş bize bir yerden bağlanacakmış gibi bir his var içimde. Diğer kitaba bir an önce başlayıp görmek istiyorum. Kitabı çok sevdim ama sonraki kitabın daha da iyi olacağını düşünüyorum. Umarım yol bizden yana olur. Muhtemelen Gümüş Yürek 2 incelemesinde görüşürüz. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim ve okumadıysanız bundan sonra koşarak Gümüş Yürek okumalısınız bence!!
Gümüş Yürek 1D. N. Archeron · Guardian Yayınları · 20241,669 okunma
ilk göz ağrımız her zaman favorim olarak kalacak seride. serinin devamında farklı temalara yelken açıyoruz bence seversin. ikinci kitabı almadıysan kutulu set almanı öneririm defterindeki detay ve şeffaf ayracı fazla iyiydi ilk kitap ile vibeları çok farklı eline geçince anlarsın zaten HER NEYSE DAHA ÇOK KONUŞURSAM SPOILER ÇIKAR AĞZIMDAN susayım en iyis
Melie
Niss` sana iki tane gelen ayraçtan bende 0 olması şoku bende kimsede yok sanıyorum
çok güzel yazmışsın inanıyorum ben de bir gün okuyacağım bu seriyi ✊🏼
Oku ben arkandayım
çook güzel yazmışsın damla okur umarımm eline sağlık ve hoşgeldinn aramıza yol bizden yana olssun
Hoşbuldym bu arada wmfkelc
nos gibi daha fazla karakter istek değil ihtiyaç artık 🙏🏻
Melie
Kesinlikle katılıyorum direkt Nosu alırsam susarım ama
Beni geçme olur mu ben ikinci kitabı bitirdim en son. Beğenmene sevindim ve ikinci kitabı daha çok seversin bence. Yol bizden yana olsun
Melie
Sınavlar geliyor o yüzden seni hemen geçebileceğimi sanmıyorum dekfkelf
Cadı kalp ben. Çoook seviyorum bence sen de seveceksin ikinci kitabı oku hemen🙂‍↔️
Allaaah iyice meraklandım