2026 10. kitabı
Okunma: 16 Mart 2026 11:35
Scarlett Dragna,hayatını katı kurallar ve korkular içinde geçirmiş,en büyük amacı kız kardeşi Tella’yı korumak olan bir genç kız.Babalarının baskıcı ve sert tavırları yüzünden hep temkinli,hep kontrollü yaşamayı öğrenmiş. Ama içten içe bir hayali var:uıllardır mektuplar yazdığı, gizemli ve büyüleyici bir oyun olan Caraval’ı görmek.Bir gün bu hayal beklenmedik şekilde gerçeğe dönüşüyor. Scarlett,gizemli bir denizci olan Julian’la tanışıyor ve kendini bir anda Caraval’ın düzenlendiği adaya giderken buluyor.Ancak Caraval sadece bir eğlence değil;baştan sona illüzyonlarla,oyunlarla ve gerçek ile hayalin iç içe geçtiği bir deneyim.Oyun başladığında Scarlett için her şey daha da karmaşık hale geliyor.Çünkü bu kez mesele sadece bir oyun kazanmak değil,aynı zamanda birini bulmak.Fakat Caraval’ın en zor kısmı şu:burada gördüğün,duyduğun,hissettiğin hiçbir şeyin tamamen gerçek olduğundan emin olamıyorsun.Scarlett ilerledikçe hem oyunun kurallarını çözmeye çalışıyor hem de kendi sınırlarını zorluyor.Güvenmekle şüphe etmek arasında kalıyor, özellikle de Julian söz konusu olduğunda.Çünkü Caraval’da herkes bir rol oynuyor gibi ve kimsenin niyeti tam olarak net değil.Hikâye boyunca Scarlett’in en büyük değişimi de burada başlıyor: korkularıyla hareket eden birinden,risk almayı öğrenen birine dönüşüyor. Ama bu yolculukta öğrendiği en önemli şey şu oluyor: bazen en güçlü görünen şeyler bir illüzyon olabilir,ama hissettiklerin her zaman gerçektir.Caraval,sadece bir oyunun değil; güvenin, kardeşliğin, seçimlerin ve kendini keşfetmenin hikâyesi gibi ilerliyor.Baştan sona gizemli bir atmosferi var ve okurken sürekli “gerçek ne?” diye sorgulatan bir dünyaya çekiyor. Caraval Stephanie Garber
CaravalStephanie Garber · Dex Kitap · 20232,473 okunma