Yüz Karası
2026 45. kitabı
Merhabalar Kesinlikle okunması gereken bir kitapla geldim Çoğu kişinin çoktan okuyup sevdiği, benim ise biraz geç kaldığım bir kitaptı. Ama şunu net söyleyebilirim: Uzun zamandır beni bu kadar etkileyen, içine çeken ve duygularıma bu kadar dokunan bir hikâye okumamıştım. Tadını çıkara çıkara, bitsin istemeyerek okudum. Kitabın verdiği mesaj çok güçlüydü. Hayat ne kadar zorlaşırsa zorlaşsın, ne kadar çıkmazda hissedersen hisset, her zaman bir yol vardır. Ama önce kendini tanıman ve kendine değer vermen gerekir. Bir kadının ihanetten sonra kendini yeniden bulma sürecini, aslında gitmesi gerekenin çoktan gitmesi gerektiğini ve en önemli şeyin kendin olduğunu çok net hissettiriyor. Bazı şeyler yaşarken çok ağır geliyor… Ama zaman geçince “iyi ki”ye dönüşebiliyor. Grace ve Jackson… Ah, bu ikili benim için unutulmaz çiftlerden biri oldu. Grace, otuz yaşında, on beş yıllık evliliği bitmek üzere olan bir kadın. Hayatı boyunca ya ailesinin ya da eşinin istediği gibi yaşamış, kendini hiç tanıyamamış biri. Kocasının onu en yakın arkadaşıyla aldatması ve üzerine o kadının hamile olduğunu öğrenmesi… işte tam anlamıyla yıkım noktası. Jackson ise yirmi dört yaşında, yaralarıyla büyümüş, duygularını saklamayı öğrenmiş biri. Sert, mesafeli ama içten içe kırık. Babası yüzünden dışlanan ve zamanla buna alışan bir adam. Küçük bir kasaba, bitmeyen dedikodular, toplum baskısı… Grace hem kocasından hem ailesinden yara alırken, Jackson da kendi geçmişiyle mücadele ediyor. İki yalnız, iki kırık insan… Ve birbirlerinde nefes almaya çalıştıkları bir sığınak. Bazen kaçmak değildir ihtiyaç olan… Sadece biraz durmak, nefes almak ve yeniden başlamak.
Yüz KarasıBrittainy C. Cherry · Martı Yayınları · 20243,338 okunma