Beni unutma
2026 52. kitabı
Merhabalar Bugünün kitabı Dilek Bilgiç Esen 'e ait olan "Beni Unutma" Bu kitabı bence herkes okumalı özellikle önyargılı olanlar diyebilirim Ben yazarın diğer kitabınıda okumuş çok sevmiştim.Hatta önce o kitabın devamı sandım acele bir şekilde arka kapağı okumadan almıştım.İyi ki almışımAkıcı bir anlatım ile GERÇEK bir hikaye.Keşke daha uzun uzun anlatılsa dediğim çok yer oldu. Kerem 'in anlatımı ve Masal 'ın tuttuğu günlüklerden derlenmiş bir kitap. Bir Masal 'ın ağzından bir Kerem'in ağzından okuyoruz yarım kalan aşklarını.. Masal…Küçücük yaşında yetimhaneye terk edilmiş, çocukluğu hırpalanmış, erkenden büyümek zorunda bırakılmış, sevgiye,şefkate hasret,ruhu yaralı genç bir pavyon çalışanı…  Kerem…Çocukluğuna, gençliğine acı değmemiş, yokluk görmemiş, ailesinin,çevresinin göz bebeği, geleceği parlak bir hekim… Onlar gece ve gündüz gibi birbirinden farklı hayatların insanlarıydı. Bırakın bir arada olmayı, aynı sokakta yürümeleri bile zordu.Ama bir gece kader olmaz denileni oldurdu, onları bir araya getirdi. Birbirlerini gördükleri ilk anda yüreklerine düşen aşk ateşi imkânsızlıkların üzerine kocaman bir çarpı atmış, kurulu dengeleri alt üst etmiş, tüm ezberleri bozmuştu artık. İki genç yürek aşkla birbirlerine akarken onları buluşturan kaderin başka planları da olduğundan habersizdiler. Kerem'in ailesi ve yıllardır hayatında olan Bilge , yardımseverliği , doktor hasta ilişkisi  Masal 'ın aile özlemi,başına gelenler ,bu hayatta neler olabileceği ,iyi insanların hala var olduğu , kötü insanların zulmü.. O kadar güzel anlatmış ki yazar insan kitap bitince kendini sorguluyor..Ben Masal yerinde olsaydım ne yapardım diye.. Birgün sen de kuşların okyanusu terk edip rotayı bir sahil kasabasına çevirdiği gibi , uçarak bu dünyadan sonsuzluğa süzüleceksin ve ben ardından bakakalacağım.. Her insanın iki hayatı vardır.Biri herkesin bildiği vitrinlik.Diğeri kimsenin bilmediği derinlik.. Çok sevdiğin ama geri döndüremeyeceği kişiler,her hatırladığında seni tekrar tekrar terk ediyor.
Beni UnutmaDilek Bilgiç Esen · Müptela Yayınları · 2023474 okunma