GÜÇLÜ KADIN KARAKTER OKUMAK İSTEYEN...
2026 3. kitabı
Birinci kitap bittiği saniye büyük bir heyecanla başladığım sonunda duygularımı darma duman eden o kitap... Başlayalim efenim anlatmaya. İkinci kitapta Xaden mezun oluyor ve sınır bölgelerden biri olan Samara'ya göreve gidiyor. Violence ise malum sadece ikinci sınıfa geçebildi. Peki eş ejderhalar ne kadar süre ayri kalabilir? Tahmin edersiniz ki Tain bu durumdan hiç ama hiç memnun değil. Artık çiftimiz 7 günde bir defa buluşabilecek ama maalesef bu sözde bir ifade. Olaylar karmaşıklaştıkça ayrı kalmaya mahkum oluyorlar. Basgiath Savaş Akademesine eklenen yeni hocalar kızımızı çok zorlu ve işkence boyutundaki eğitimlerden geçiriyor. Bildiği sırrı açığa çıkarmak için ellerinden geleni türlü yollarla yapıyorlar. Peki Violet çözülmüş müdür? Biraz da sınır bölgesine göreve gönderilmiş taze teğmenden bahsetmek isterim. Xaden'in içinden bi noktada çıkan romantik erkeği tebrik ediyoruz. Birinci kitapta hiç mektup yazabilecek biri gibi durmuyordu mesela. Tabi her erkek gibi duygulari derinleştikçe bazi davranişlari da evrimleşmeye başladi. Beni de en kızdıran noktalardan biri burasiydi. Erkeklerin koruyucu davranışları bir yere kadar sempatik ve hatta tatlı gelebilir. Peki dozajı aşarsa? Serinin ikinci kitabında Xaden bu sınırı defalarca aştı ve bir yerden sonra ilk kitapta Dain'in davrandığı gibi davranmaya başladı. İlk kitapta sürekli kızı destekleyen ona güvenen başka bir yolunu bulabilirsin, diyen adam geride kaldı. Kızın gücünü görmeyi reddedip karşısında güçlü bir kadın değil savunmasız bir kız çocuğu varmış gibi davranmaya başladı. Oysa Violet birçok beladan zekası, gücü ve istikrarıyla kurtuldu. Okuduğum en güçlü kadın karakterlerden biriydi. Güç derken duygusuzca davranmak ya da fiziksel anlamda bir güçten bahsetmiyorum. Fiziksel anlamda da kızımız oldukça kendini gelistirdi. Lakin zekasının keskinliği olayları kavrayiş ve algılayış sonuca bağlayış şekli... Tam anlamıyla güçlü bir kadın karakter başariyla oluşturulmuş. Şüphesiz kitapta beni en çok güldüren şey Violet'in güdülenme şekli olan "bugün ölmeyeceğim" ve "üzerimde hiç baskı hissetmiyorum" cümleleri. Xaden beni zaman zaman sinirlendirse de gizemli haliyle kızımızı kendinden uzaklaştirsa da kendini çoğu konuda törpüledi. İlişkisi ve toprakları için olan mücadelesi beni çok etkiledi. Başrollerin güçlerini birlikte kullanmaları gerilimi daha fazla yükselten noktalardandı. Kitap fazlasıyla akıcı. Kalın olması sizi yanıltmasın. Özellikle ikinci bölümden sonra olaylar daha da güzelleşiyor. Yan karakterlerin derin duygularını okumasak da her biri tamamlayıcı özelliklere sahip takım üyelerinin. Kitaptaki favorim sona eklenen özel bölümlerdi. Xaden ve Sgaeyl konuşmalarını daha çok okuyabilseydik keşke. Kitabın tek kötü yanı, bundan sonra okuyacağım hiçbir fantastik serinin beni bu kadar memnun etmeyeceğini bilmek sanırım. Fantastik dünyaları aşkla harmanlayan bu kitap serisini türe ilgi duyan herkes tercih edebilir.
Demir AlevRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20243,206 okunma