8 Temmuz 2018 yılında Çorlu 'da yaşanan tren kazası üzerine yazılan bir kitap .
Kaybettiğimiz 25 kişiyi saygı ve rahmet ile bu kitap sayesinde tekrar anıyoruz ..
Her tekrarda aynı hataları yapabilir insan.Aynı senaryoyu durmadan yeniden oynayabilir, olağandan farklı da bir sonuç beklemeden bu sarmalın içinde kayboluncaya kadar yeniden ve yeniden aynı anları tam da aynı şekliyle yaşamaktan ya da sadece anımsamaktan kendini alamayabilir.
İnsan doğarken mi belli olurdu ne yaşayacağı yoksa yaşadıkları mı belirler nasıl öleceğini? Zihni durunca mı ölür insan yoksa kalbi durunca mı?
Kitapta Orhan Gülsoy 'un kaza esnasında olan düşünceleri ve hayatı anlatıyor . Anne babası , eşi ve oğlu..
Orhan Gülsoy sevgisiz , yatılı okullarda büyüyen bir çocukluk geçirmiş. Bu sevgisizliği kendi çocuğuna yaşatmamak için elinden geleni yapan , evliliği çokta iyi olmayan bir baba .
Kaza esnasında yaşadığı acı ve duyguları çok iyi anlatılmış . Bu esnada bölüm bölüm eşinden ,çocuğundan , kardeşinden , annesinden ve babasından bahsediliyor .
Kaza haberini aldıklarında onların tepkileri o kadar güzel analiz edilmiş ki zaman zamam karakterlerin yaşadığı duygulara müdehale etmek istedim .
Özellikle oğlu Enis 'in babası ölüp ölüp tekrar dirilirken , yoğun bakımda canıyla cebelleşirken bu kadar vurdum duymaz tavırları çok iyi anlatılmış . Babasının kaza haberini veren annesine yemek sipariş etmesi gerektiğini söylemiş ve sanal alemde yarattığı karakteri satmak için dışarı çıkmıştır. 3 yaşında çocuktan farkı olmayan Enis(22yaşında) bakalım ne yapacak ? ..
Son Vagondan çıkan Orhan Gülsoy yaşayacak mı ?
Merak edenler hemen kitabı alıp okusunlar şahsen ben çok beğendim