Pervane kitabında genç bir adamın öğretim görevlisi olan bir kadın ile yaşadığı aşkı duygularını okumuştuk . 10 yıl süren bir aşk hikayesi , bir insanı delirtecek durumda bırakan bir aşktı bu .
Ateş kitabına gelecek olursak kadın karakter yani Süreyya 'nın ağzından yazılan , oldukça akıcı , herşeyin açığa vurulduğu , insanı içine çeken bir kitap olmuş . (Pervane kitabında isimler belli değildi biraz kapalı kutu gibiydi , Özgür'ün ağzından yazılmıştı. )
Süreyya 'nın ailesini , yaşadığı ilk aşkı okuyoruz ilk başta , şahsen ben çok üzüldüm okurken . Annesinin Süreyya ' ya bir hata sonucu hamile kalması ve eğitiminin yarıda kalarak evlenmesi , babasının bu evliliğe çok uzak olması .. Yapılan kötü bir evlilikte yaşayan küçük kızın ilk aşkında aradığı o saf sevgi ve güvenin (sevgiye ve ilgiye açlık ) hayal kırıklığını yazarımız çok güzel anlatmış . Bazen kendimi o kadar kaptırdım ki Süreya 'ya akıl vermek onu sevip sarıp sarmalamak istedim Daha sonra iş yerinde evli bir adam ile olan birlikteliği , annesinin zoru ile evlendiği Orhan , ani kararla bir anlık heyecanla yaşadığı William ile olan evliliği ve kızı Sezen , oğlu Tuna anlatılıyor kitapta .
Kenan , Cem , Orhan , William ve Özgür ..
Hepsinde aradığı sadece sevgi güven ..
Özgür tüm bu yaşadıklarına derman olan , aşkından yanıp tutuşan Pervanemiz kısacası .
Süreyya ' nın tüm hatalarının sorumlulusu bence ailesiydi . Sevgiye aç büyüyen çoğu insanın düşebileceği hatalar ..
Süreyya ve Özgür ' ün yaşadığı bu aşkı okuyun , okutturun
Yanacağını bile bile ateşe doğru uçar pervane. Onun ışığına, sıcaklığına vurulur. Cezbeder onu ateş. Akıl kabullenmez bir aşk bu. Pervane heyecanla,aşkla ateşe yaklaşır, etrafında döner. Onu görmesini ister. Ateşe yaklaştıkça küle döner pervane..O aşk onu yakar, yok eder..